Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sandra Spek vertrekt bij Careyn

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
CFO Sandra Spek vertrekt per 1 april bij ouderen- en thuiszorggigant Careyn.
spek__sandra400_200x147.jpg

Dat laat de organisatie vandaag weten. 

Financien
Volgens Careyn was Spek aangesteld voor drie jaar en had zij bij haar aantreden al laten weten dat zij daarna wilde vertrekken. Zij was aangesteld om de organisatie weer financieel gezond te maken. Spek wil haar loopbaan als bestuurder nu elders voortzetten.

Zwaar weer
Bij haar komst als bestuurder in 2014 trof Spek Careyn aan in financieel zwaar weer. De organisatie leed al jaren operationele verliezen. Onder haar doortastende leiding werd in hoog tempo een ingrijpend verbeterplan opgesteld en uitgevoerd. Met succes, inmiddels schrijft het bedrijf operationeel weer zwarte cijfers, is de overhead teruggebracht van 22,7 naar 10,9 procent en zijn de vooruitzichten voorzichtig optimistisch. 

Toezicht
De raad van toezicht bedankt Sandra voor ‘haar grote inzet en betrokkenheid bij de noodzakelijke verzakelijking en vernieuwing van de organisatie’. De werving van een nieuwe CFO wordt in gang gezet en een op de korte termijn te benoemen interim- CFO zal zo snel mogelijk de honneurs waarnemen. Sandra zal deze CFO inwerken en waar nodig ondersteunen bij het afhandelen van lopende zaken. 

IGZ
Careyn laat weten dat de transitie grotendeels is afgerond. De organisatie gaat nu de kwaliteit verbeteren en de zorg vernieuwen onder het motto ‘waardegedreven zorgsturing’. Sinds eind 2015 wordt deze omslag binnen Careyn gemaakt, maar dat weerhield de IGZ er niet van om Careyn vorig jaar op de zwarte lijst van verpleeghuizen te zetten. Careyn verwacht in de loop van dit jaar te voldoen aan de eisen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan de organisatie heeft gesteld. Begin november vorig  jaar gaf de IGZ een aanwijzing aan Careyn. VWS heeft ook een interventieteam aangesteld om bij de organisatie aan de slag te gaan. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Kom naar het Congres Professioneel Zorgbestuur op 11 april 2017. Eneco World Rotterdam. Hier wordt ’s middags de Zorgmanager van het Jaar bekend gemaakt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.