Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Santeon gaat levenskwaliteit meten

De Santeon ziekenhuizen gaan naast de medisch technische prestaties ook meten in hoeverre de levenskwaliteit van patiënten er op vooruit gaat. Een grote uitdaging, aldus het ziekenhuis in een persbericht.
Santeon gaat levenskwaliteit meten

In het project ‘Gewonnen Levenskwaliteit’ leggen de Santeon ziekenhuizen gegevens over – gezondheidsgerelateerde – kwaliteit van leven vast. De gevalideerde meting en rapportage richt zich op het dagelijks leven, zoals de mate van mobiliteit of de mate waarin een patiënt in staat is voor zichzelf te zorgen. De gegevens over het dagelijks leven kunnen gekoppeld worden aan de medische behandeling. Deze informatie daagt de medisch specialist uit om op een andere manier naar behandeling te kijken. Het kan namelijk gebeuren dat de beste technisch-medische behandeling niet de beste behandeling is vanuit het oogpunt van kwaliteit van leven.

Meten

Het meten van kwaliteit van leven is mogelijk en kan door computertechnologie ook op grote schaal worden uitgevoerd. De software is door het Medisch Spectrum Twente (MST), een van de zes Santeon ziekenhuizen, in samenwerking met de Universiteit Twente ontwikkeld. Het wordt inmiddels toegepast bij de afdeling reumatologie van het MST. Methodiek en software worden nu uitgebreid naar andere afdelingen en meerdere Santeon ziekenhuizen: het Martini Ziekenhuis in Groningen en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein.

Symposium

Tijdens het symposium ‘Kwaliteit van Leven & (be)leven’ van de cliëntenraad van Medisch Spectrum Twente op 26 mei aanstaande zal bestuursvoorzitter Bas Leerink het startsein geven voor het Santeon-project Gewonnen Levenskwaliteit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.