Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schadeclaim tegen omstreden oogarts

Een man uit Den Haag claimt alle herstelkosten, een verzekering plus smartengeld van de Nederlandse oogarts die deze maand in opspraak raakte en zijn privékliniek voorlopig sloot.
Schadeclaim tegen omstreden oogarts

De patiënt zegt dat zijn zicht is beperkt door een laserbehandeling in 2002 die nooit had mogen worden uitgevoerd. Zijn advocaat Reinboud Schoemaker heeft dat tegenover het ANP bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Beschadiging

De man liet zich behandelen in de kliniek van de oogarts in Amstelveen omdat hij bril en lenzen voor zijn kleine afwijking beu was. Zijn ogen werden niet beter, maar juist slechter. Op dit moment ziet hij met het rechteroog dertig procent, links is dat minder dan tachtig procent. Het hoornvlies van de man bleek niet geschikt voor een laserbehandeling, zeggen de raadsman en zijn cliënt.

Schadevergoeding

De oogarts werd aansprakelijk gesteld maar wees die af. De dagvaarding voor schadevergoeding is enkele maanden geleden verstuurd, aldus Schoemaker. Het is nog onduidelijk op welk bedrag de schadeclaim uitkomt.

Inspectie

De oogarts moest onlangs op last van de gezondheidsinspectie in Portugal zijn kliniek in dat land sluiten. Vier patiënten zeggen dat ze blijvend blind zijn geworden na behandeling door de Nederlander. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een onderzoek ingesteld, onder meer naar aanleiding van drie meldingen. In 2004 raakte de oogarts al in opspraak door klachten van patiënten in het tv-programma Kassa. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ staakt werkzaamheden Nederlandse oogarts

IGZ onderzoekt meldingen oogarts

Ophef om Nederlandse oogchirurg in Portugal

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.