Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleining

Mark van Dorresteijn
Het Scheper Ziekenhuis Emmen stopt per 2011 definitief met maagverkleiningsoperaties. Dat laat het ziekenhuis vandaag weten.
Scheper Ziekenhuis stopt met maagverkleining

Het ziekenhuis heeft een brief gestuurd met deze strekking aan circa tweeduizend patiënten die op de wachtlijst staan of nazorg krijgen in verband met een maagband- of maagverkleiningsoperatie.

Sterfgevallen

Het ziekenhuis schortte de operaties vorig jaar op na zeven sterfgevallen van patiënten die door chirurg Nick R. aan hun maag waren geopereerd. Uit een extern onderzoek in oktober 2009 bleek dat de chirurg tijdens de operaties fouten had gemaakt. Ook de nazorg ging niet goed. Nick R. is inmiddels ontslagen en het Openbaar Ministerie is een strafonderzoek naar hem begonnen.

Huidige zorgpakket

De maatschap chirurgie heeft nog overwogen weer te beginnen met maagoperaties, ook omdat de externe onderzoekscommissie constateerde dat het ziekenhuis op zich over goede mogelijkheden beschikt om dat verantwoord te kunnen doen. Nu is toch besloten om definitief te stoppen. “De belangrijkste overweging hiervoor is dat de vakgroep zich maximaal wil concentreren op het huidige zorgpakket”, aldus de verklaring van het ziekenhuis.

Operaties

Maagband- of maagverkleiningsoperaties worden uitgevoerd bij mensen met ernstig overgewicht. Vanaf 2006 zijn enkele honderden patiënten met overgewicht in Emmen geopereerd. Het overgrote deel van de operaties is volgens het ziekenhuis succesvol verlopen. Veel patiënten kregen ook nazorg op een speciale afdeling in het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Scheper Ziekenhuis aansprakelijk voor dood Meppeler

Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

Scheper Ziekenhuis presenteert rapport maagarts

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.