Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers: ‘het pakket wordt iedere maand groter’

In een groot interview met de Volkskrant vertelt minister Edith Schippers vandaag over haar mogelijke premierschap, samenwerking met de PVV en de positie van Mark Rutte. Ze gaat ook in op de bezuinigingen in de zorg.
minister-schippers.jpg

Op een vraag van de Volkskrant over de vele bezuinigingen in de zorg zegt Schippers: ‘Het beeld is dat het zorgpakket is uitgekleed, maar het tegendeel is waar: het pakket wordt iedere maand groter. Dit soort lijsten krijg ik hier iedere paar weken op mijn bureau. Allemaal behandelingen en medicijnen die ín het pakket gaan. Er gaat niet minder, maar elk jaar meer geld naar de zorg. En ook de vraag blijft toenemen, omdat mensen dankzij betere medicijnen en nieuwe technologie langer blijven leven. Dit is geen somber verhaal, maar het is wel mijn missie om de zorg betaalbaar te houden. Als je niet oplet, spuit het geld er aan alle kanten uit.’

Onderwerp zorg
Volgens de VVD-minister is de zorg een onderwerp dat veel mensen raakt. ‘Laatst keek ik naar het journaal en er waren vijf items die allemaal met dit departement te maken hadden. Vijf! Ik begrijp heel goed dat er onzekerheid is in de samenleving, want we hebben heel veel veranderd. En met de uitvoering zijn we nog heel druk bezig. Toch blijkt uit onderzoeken ook dat mensen nog steeds tevreden zijn over de zorg die ze zelf krijgen. Er is vooral ongerustheid over wat de toekomst gaat brengen.’ Lees het hele interview.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.