Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers: ‘Internationale samenwerking tegen dure medicijnen’

Redacteur Zorgvisie
Er samen voor zorgen dat nieuwe, innovatieve medicijnen sneller beschikbaar worden voor patiënten. Dat is wat ministers van gezondheidszorg uit verschillende landen hebben afgesproken op een mondiale bijeenkomst in Parijs.
schippers.jpg

De landen vinden dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd om het systeem van medicijnontwikkeling duurzaam te maken. Als er niks wordt aangepast komt de betaalbaarheid van nieuwe medicijnen steeds verder onder druk te staan, menen de ministers van een groot aantal Europese landen, Canada, Chili, Australië, Israel, Zuid-Korea en Japan.

Ondersteuning bij samenwerking
Daarom doen de landen nu samen een appèl op de Orgnaisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) om hen te ondersteunen bij deze veranderingen. Ze hebben in Parijs afgesproken om er samen voor te zorgen dat nieuwe, innovatieve medicijnen sneller beschikbaar worden voor patiënten wereldwijd. Dat moet bovendien tegen lagere prijzen die voor iedereen aanvaardbaar zijn. Daarnaast willen de ministers dat er nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld en dat er duidelijk wordt aangegeven welke nieuwe medicijnen er binnenkort op de markt komen.

Trend in medicijnbeleid
Volgens Schippers passen de afspraken in een trend. ‘De internationale wind is echt aan het veranderen, het aantal landen dat aandringt op verandering groeit snel. Dat heb ik ook hier vandaag in Parijs gemekt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.