Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Schippers laat IGZ doorlichten

Redacteur KinderopvangTotaal
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil zeker weten dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) uit de voeten kan als modern toezichthouder. Ze laat de organisatie doorlichten en informeert de Tweede Kamer voor de zomer over de resultaten.
Schippers laat IGZ doorlichten

Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten presenteerden dinsdag hun toezichtvisie waarin zij aangeven dat de IGZ meldingen sneller en beter moet afhandelen en meer onaangekondigde bezoeken moet doen. Verder dient de eigentijdse inspectie meer waarde te hechten aan signalen die patiënten geven.

Het kabinet wil een IGZ die goed kan reageren op veranderingen in de maatschappij. ,,Ik acht het daarbij noodzakelijk dat de IGZ zich bij zijn doelstellingen laat adviseren door kritische onafhankelijke buitenstaanders om bedrijfsblindheid te voorkomen”, meldt Schippers. Na incidenten als met de neuroloog Jansen Steur en baby Jelmer willen de bewindsvrouwen het risico op dit soort ernstige voorvallen zo klein mogelijk maken. (ANP / Foto ANP Phil Nijhuis)

Lees ook:

Inspectie verder in het nauwSchippers wil toezicht van IGZ verbeteren

Ombudsman en Tros Radar verzamelen klachten over IGZ

‘IGZ en UMCG hebben gefaald bij baby Jelmer’

9 REACTIES

 1. Dat bij het productieproces van TV’s of wat dan ook fouten gemaakt worden, is menselijk als het er maar niet teveel zijn. Vooral omdat er nog een controle-apparaat achter zit. Zo ook bij de zorg. Enorm veel geld wordt daarin geïnvesteerd – onder andere allerlei instanties proberen bij NUL-INBRENG toch nog flink wat graan mee te pikken (en nul-cursus effect van allerlei zorgbijscholingingen en cursussen en DAT AL MINSTENS TIEN JAAR). Bij de zorg fungeert onder andere het IGZ als zo’n controle-apparaat. Bij voortduring EN UIT EIGEN WAARNEMING zie ik dat het controle-apparaat IGZ NIET FUNCTIONEERT. Dat is schrijnend, dramatisch, triest, walgelijk EN MISDADIG CRIMINEEL. We hebben het – als het de verpleeg- en ouderenzorg betreft over de meest trieste mensenkant van onze samenleving. En helaas is het zo. ONTKENNEN KAN NIET MEER. 1) Ikzelf ervaar het 2) de Nederlandse Patiëntenorganisatie spreekt van niet of heel slecht of veel en veel te traag functioneren; voortdurend de doofpot. Let wel binnen de gezondheid DE DOOFPOT dat is misdadig crimineel. 3) de Nationale Ombudsman heeft geen goed woord over voor het functioneren van de IGZ. 4) Dezelfde uitlatingen hoor ik bij voortduring op de radio (Radio 1). Onderzoeksprogramma ARGOS spreekt van zeer ernstig wanbeleid. 5) En tenslotte hoor ik vanmorgen een top medewerker/medicus — 9 jaar IGZ werkzaam (ik meen ene heer Ming of zoiets) zeggen: “Het is een grote rotzooi”. Hr van de Wal eruit sodemieteren heeft geen zin (moet wel met onmiddellijke ingang gebeuren), want wat ik weet, weten 80% van de IGZ medewerkers en die hebben UIT EIGEN VOORDEEL EN LIJFSBEHOUD hun ba… hun mond dichtgehouden. Dat is – ik herhaal het want ik spreek over oudjes die ons land grootgebracht hebben – misdadig crimineel. Ik heb dat nog maar een keer eerder meegemaakt, want ik ben van voor de oorlog?!? Dus van de Wal en nog velen meer op straat donderen zonder ENIGE VERGOEDING OF AFKOOPSAM; zo straf je BANDIETEN Minister Schippers wil het nog niet geloven. Drie mogelijkheden: ze zit in het complot, ze is gruwelijk naïef of het komt haar politiek niet goed uit. Met dat laatste spant ze dan de kroon bij de kwalificaties die ik hiervoor enkele malen gebezigd heb. Wie dit leest en vrouw Schippers kent gelieve haar deze email door te sturen, waarvoor mijn hartelijke dank

 2. Lees alle reacties
 3. Het tv-programma RADAR besteedde kortelings aandacht aan baby Jelmer , waarbij ook de directeur werd bevraagd over zijn handelen in dezen . Een week later werd deze figuur in de Radar-uitzending ervan beschuldigd te hebben gelogen!!Hij lijkt dus , net als nma-coryfee Kalbfleisch, een ex-rechter die het verschil tussen zijn eed en meineed niet meer lijkt te weten, een specialist in putdeksels en doofpotten ??
  Ziektekiemen moeten toch niet doorgelicht worden, maar vernietigd ??.Voor deze voorzitter en zijn instelling geldt het adagium : verbeter de wereld, begin …..
  jezelf! De snor van de heer v.d. Wal bedekt trouwens als een burka de wal zijner tanden, als deze al aanwezig zijn, hetgeen omineus exemplarisch het IGZ-handelen zou kunnen verklaren , hoewel ook een Alzheimertje of Korsakovje in anamnese en diagnose niet uitgesloten kunnen en mogen worden ?? Pagina 7 van de NRC dd. 07 en 08 januari 2012 beweert dat er nog minstens 25 vergelijkbare “”plankzaken””
  wachten!! OOk hier lijkt de beschermheilige niet Hippocrates, maar Hypocrietus te zijn!! Het doorlichten van vws zal ongetwijfeld zeer grondig zijn en minimaal nog 3 tot 8 jaar duren , waarna het voc-oordeel zal zijn : het is maar een rapport!!!? Voor v.d. Wal zal dan het Zwitserleven lonken , hoewel mijns inziens
  een instelling in Vught de enig juiste , landurige, therapie biedt!!!

 4. Die mijn reacties (Jan C) met enige regelmaat leest zal in alle eerlijkheid bevestigen dat ik al twee jaar door probeer te drukken dat de IGZ haar werk beter doet en vooral onaangekondigd werkt en de patienten er zodanig bij betrekt dat ze vanuit hun onafhankelijke positie toch eerlijk en constructief vertellen hoe hun instelling functioneert. EN WAT LEES IK DEZE MORGEN IN HET ZORGVISIE-BERICHT: Minister Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten presenteerden dinsdag hun toezichtvisie waarin zij aangeven dat de IGZ meldingen sneller en beter moet afhandelen en meer onaangekondigde bezoeken moet doen. Verder dient de eigentijdse inspectie meer waarde te hechten aan signalen die patiënten geven.
  Je kunt het arrogant vinden maar ik denk dat zorgvisie ook gelezen wordt op het ministerie van gezondheid en dat zodoende mijn smeekbedes regelmatig worden gelezen en nu zelfs worden gehonoreerd. gelezen.
  Heeft het toch zin dat ik de weinige tijd die ik heb vanwege een zwaar gehandicapte lieve echtgenote snel besteed aan een reactie op ZORGVISIE. BEDANKT EDITH EN MARLIES.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.