Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers: Meppel stopt verloskunde te vroeg

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS is onaangenaam verrast door de aankondiging dat de verloskundeafdeling in Meppel op 1 juli dichtgaat.
Schippers: Meppel stopt verloskunde te vroeg

Volgens Schippers is nog niet aan de voorwaarden voor verplaatsing van de verloskundige zorg naar Zwolle voldaan. Dan gaat het om bereikbaarheid binnen 45 minuten en goede samenwerking tussen gynaecologen en verloskundigen.

Ontijdig

Ze schrijft dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Over het beëindigen van de acute verloskundige zorg in Meppel is de afgelopen tijd veel te doen geweest. Vorige week kondigde de maatschap van gynaecologen in de regio aan dat de sluiting per 1 juli een feit is. Schippers vindt deze aankondiging ‘ontijdig’. (ANP | Foto: VWS)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De minister zou toch juist blij moeten zijn dat in het kader van marktwerking, instellingen besluiten om te stoppen met onrendabele activiteiten waarvoor zij ook niet kunnen garanderen aan de kwaliteitseisen te kunnen voldoen.
    Of zou de minister niet willen dat de schaduwzijde van haar beleid het publieke debat betreedt..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.