Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers: ‘Nog geen oordeel IGZ’

Redacteur Zorg+Welzijn
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil voorlopig geen oordeel geven over de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die de afgelopen jaren niets zou hebben gedaan met meldingen over problemen met Franse PIP-borstimplantaten. De minister wil eerst een onderzoek naar de kwestie afwachten, zei ze donderdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer.
Schippers: 'Nog geen oordeel IGZ'

“Ik heb geen zin om zelf mededelingen te doen op basis van hapsnapinformatie als ik een commissie vraag om goed in de zaak te duiken”, stelde Schippers. Ze zei dat ze de onderste steen boven wil hebben over de vermeende misstanden bij de inspectie. De commissie, die wordt geleid door oud-minister Winnie Sorgdrager, zal na de zomer met de bevindingen naar buiten treden.

Eerder

Patiëntenkoepel NPCF liet eerder weten dat het vertrouwen in de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beschaamd is. De NPCF reageerde op berichten dat de IGZ al veel eerder wist van problemen met borstimplantaten van het merk PIP.

Stapel

“Dit is een heel zorgelijk bericht,” aldus directeur Wilna Wind. “We moeten kunnen vertrouwen op goede zorg en daarbij is het van belang dat de inspectie haar werk goed doet. Dit zijn niet zomaar klachten die op een stapel kunnen belanden”, vindt Wind. “Dit is niet het eerste negatieve bericht, we moeten meermaals constateren dat het zo niet werkt.” (Zorgvisie / foto: ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

IGZ wist van problemen PIP-implantaten

Winnie Sorgdrager gaat IGZ onderzoeken

Zwartboek ombudsman en Radar: ‘IGZ is partijdig’

Legemaate verdedigt IGZ tegenover ombudsman

1 REACTIE

 1. Dat bij het productieproces van TV’s of wat dan ook fouten gemaakt worden, is menselijk als het er maar niet teveel zijn. Vooral omdat er nog een controle-apparaat achter zit.
  Zo ook bij de zorg. Enorm veel geld wordt daarin geïnvesteerd – onder andere allerlei instanties proberen bij NUL-INBRENG toch nog flink wat graan mee te pikken (en nul-cursus effect van allerlei zorgbijscholingingen en cursussen en DAT AL MINSTENS TIEN JAAR).
  Bij de zorg fungeert onder andere het IGZ als zo’n controle-apparaat. Bij voortduring EN UIT EIGEN WAARNEMING zie ik dat het controle-apparaat IGZ NIET FUNCTIONEERT.
  Dat is schrijnend, dramatisch, triest, walgelijk EN MISDADIG CRIMINEEL. We hebben het – als het de verpleeg- en ouderenzorg betreft over de meest trieste mensenkant van onze samenleving.
  En helaas is het zo. ONTKENNEN KAN NIET MEER. 1) Ikzelf ervaar het 2) de Nederlandse Patiëntenorganisatie spreekt van niet of heel slecht of veel en veel te traag functioneren; voortdurend de doofpot. Let wel binnen de gezondheid DE DOOFPOT dat is misdadig crimineel. 3) de Nationale Ombudsman heeft geen goed woord over voor het functioneren van de IGZ. 4) Dezelfde uitlatingen hoor ik bij voortduring op de radio (Radio 1). Onderzoeksprogramma ARGOS spreekt van zeer ernstig wanbeleid. 5) En tenslotte hoor ik vanmorgen een top medewerker/medicus — 9 jaar IGZ werkzaam (ik meen ene heer Ming of zoiets) zeggen: “Het is een grote rotzooi”.
  Hr van de Wal eruit sodemieteren heeft geen zin (moet wel met onmiddellijke ingang gebeuren), want wat ik weet, weten 80% van de IGZ medewerkers en die hebben UIT EIGEN VOORDEEL EN LIJFSBEHOUD hun ba… hun mond dichtgehouden. Dat is – ik herhaal het want ik spreek over oudjes die ons land grootgebracht hebben – misdadig crimineel. Ik heb dat nog maar een keer eerder meegemaakt, want ik ben van voor de oorlog?!? Dus van de Wal en nog velen meer op straat donderen zonder ENIGE VERGOEDING OF AFKOOPSAM; zo straf je BANDIETEN
  Minister Schippers wil het nog niet geloven. Drie mogelijkheden: ze zit in het complot, ze is gruwelijk naïef of het komt haar politiek niet goed uit. Met dat laatste spant ze dan de kroon bij de kwalificaties die ik hiervoor enkele malen gebezigd heb.
  Wie dit leest en vrouw Schippers kent gelieve haar deze email door te sturen, waarvoor mijn hartelijke dank

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.