Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers overleeft motie van wantrouwen

Mark van Dorresteijn
Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag een motie van wantrouwen tegen minister Edith Schippers verworpen. PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren steunden de motie waarin de SP het vertrouwen opzegde in de minister die ‘willens en wetens de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd’ over mogelijke kosten om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen.
Schippers overleeft motie van wantrouwen

Een meerderheid van VVD, CDA, PVV, D66, ChristenUnie, SGP en ook de uit de PVV gestapte Hero Brinkman heeft weliswaar kritiek op de manier waarop de Kamerleden alle informatie kregen, maar steunt Schippers wel.

8 miljard

SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat Schippers bewust besloot de Kamer niet te informeren over een mogelijke kostenpost van 8 miljard euro. ‘Het is geen goede beurt voor de minister die laconiek antwoordt, geen spijt heeft maar het niet weer zal doen’. GroenLinks wilde horen dat dit eens maar nooit weer was, en PvdA en Partij voor de Dieren hebben er geen vertrouwen meer in na een eerder akkefietje. Schippers kwam in september 2011 in de knel toen ze aangaf dat zij nog geen evaluatie had van het aantal mensen dat geen zorgpremie betaalt. Ambtenaren op haar departement hadden het echter wel.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS / ANP )

Lees ook:

Geen motie van wantrouwen om dubbel paspoort Veldhuijzen

Enschedese zorgwethouder Wallinga overleeft motie van wantrouwen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.