Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers: Private kliniek binnen ziekenhuis geen probleem

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS vindt het geen probleem dat een ziekenhuis en maatschap een privékliniek opzetten binnen de muren van het ziekenhuis. Dat antwoordt de bewindsvrouw op Kamervragen van SP-lid Henk van Gerven.
Schippers: Private kliniek binnen ziekenhuis geen probleem

Van Gerven wijst naar de Berne kliniek die een private kliniek inpandig heeft waarin commerciële cosmetische plastische chirurgie wordt bedreven. Volgens Schippers is dat geen probleem. Zij wijst erop dat de vormgeving van de gemaakte afspraken tussen het ziekenhuis en de artsen niet aan haar is om te beoordelen. Het ziekenhuis sluit contracten af met de betreffende maatschap waarin geregeld is dat de specialisten per verrichting betaald worden en waarin is vastgelegd dat specialisten betalen voor de ruimte, de middelen en het ziekenhuispersoneel. Zolang de medisch noodzakelijke zorg tijdig en verantwoord geleverd kan blijven worden, kan het ziekenhuis de ruimtes en middelen gebruiken voor de privékliniek, concludeert de minister.

AMC en Zonnestraal

Eenzelfde soort situatie vindt plaats bij het Medisch Centrum (AMC) en oogziekenhuis Zonnestraal. De artsen blijven in dit geval echter in loondienst van het AMC en het feit dat het AMC en Zonnestraal een zelfstandig behandelcentra, maakt volgers Schippers niets uit. Van Gerven vraagt zich toch af of deze samenwerking wenselijk is en hoe de NMa hierover denkt. In haar antwoord legt de minister uit dat de NMa nog een oordeel moet vormen en dat zij ook in dit geval de situatie niet afkeurt zolang de noodzakelijke zorg tijdig en verantwoord geleverd blijft worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.