Schippers: ‘Verzekeraars houden premie kunstmatig laag’

Zorgverzekeraars zetten al jaren meevallers en reserves in om de stijging van de zorgpremie te dempen. Dat antwoordt minister Edith Schippers (VWS) op Kamervragen van Karen Gerbrands (PVV). Gerbrands wil weten waarom de zorgpremie komend jaar waarschijnlijk gaat stijgen wegens een onverwachte tegenvaller van 400 miljoen euro.
schippers.jpg

‘Wanneer profiteren de premiebetalers nu eens van uw beleid om de zorgkosten in de hand te houden?’, vraagt Gerbrands de minister in een deze week gepubliceerd Kamerstuk. Hierop antwoordt de minister dat verzekeraars al jaren interen op hun reserves en op die manier de zorg in Nederland betaalbaar houden. ‘De stijging van de zorgkosten is daarmee beperkt gebleven. De zorgpremie ligt anno 2017 op gemiddeld 1290 euro per jaar. Dat is pas voor het eerst boven het niveau van 2012, terwijl het pakket fors is uitgebreid, denk daarbij aan de wijkverpleging en het feit dat er steeds duurdere geneesmiddelen, medische

1
219

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.