Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Schippers wil einde aan overschrijdingen

Mark van Dorresteijn
Als niet wordt ingegrepen, dreigt de VWS-begroting in 2015 met drie miljard euro te worden overschreden. Dat bevestigt een woordvoerder van VWS na berichtgeving daarover in de Volkskrant.
Schippers wil einde aan overschrijdingen

Schippers wil af van de jaarlijkse overschrijdingen. “Iedereen in de zorg heeft er genoeg van dat de overheid jaarlijks met de pet langskomt en iedereen voor overschrijdingen de rekening presenteert met een korting hier en een korting daar.” Maatregelen zullen daarom onontkoombaar zijn, aldus de minister.

Akkoord

Wanneer ziekenhuizen zich specialiseren, kan dat het vastgelopen zorgstelsel vlot trekken. Schippers staat op het punt hierover een akkoord te sluiten met zorgverzekeraars. Het akkoord moet de stijging van de zorguitgaven beperken tot 2,5 procent. Nu wordt nog met 4 procent groei per jaar gerekend. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Subsidiebeheer VWS nog steeds niet op orde

Overschrijding VWS is 2,1 miljard euro

Overschrijding VWS is 1,4 miljard euro

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

 1. wat mij tot nu toe verbaast is het volgende.
  Hoeveel geld komt er binnen, uit zorgpremies, AWBZ bijdrage andere belasting heffingen zoals eigen bijdrage etc.
  Waar wordt dat concreet specifiek aan uitgegeven.Als een cliënt een ZZP budget via een indicatie toegewezen krijgt komt daar maar 55 % daadwerkelijk bij de klant terecht.De overhead dient dus in gesneden te worden. Niet de directe patiënten zorg.
  Als ik mijn rolstoel gerepareerd wil hebben dien ik dat schriftelijk aan te vragen bij de gemeente, ik ontvang een brief van 3 vellen papier terug waar op staat dat mijn aanvraag ontvangen is. De gemeente vraag Hartingbank offerte te doen die de vraag neerlegt bij double performance, die de vraag offerte weer terug stuurt naar Hartingbank en die stuurt het weer naar de gemeente en die beslist weer en kan alleen maar ja zeggen, tegen Hartingbank die het door double performance uitbesteed. Hoezo geld wegsmijten.
  In de thuiszorg wordt nu veel gewerkt met helpende niv 2, die zijn niet opgeleid om preventief te observeren en te handelen dus deze goedkope werkkracht leidt nu al tot meer complicaties bij patiënten die dan duur moeten worden behandeld
  Wie is er echt in staat inzicht te geven in de gelabelde geldstromen in de zorg en een lange termjn visie ontwikkelen.
  Het afbreken van goede systemen ( wijkverpleegkundigen) wordt afgebroken, weer opgebouwd en weer afgebroken
  Wie pakt het op ?? Ik wil graag een groep staren die met een nuchtere plannen voor de lange termijn gaat lobbyen in Den Haag

 2. Lees alle reacties
 3. Mogelijk zouden we de zorg soms ook wat minder moeten zien als ‘markt’ en ‘werkgever’. Maar als een sector waarin je met (bovenal kwetsbare) MENSEN te maken hebt. En vervolgens prioriteiten stellen qua beleid. Sowieso vraag ik mij regelmatig af….Joint Strike Fighter of speciale aandacht aan kinderen met epilepsie; Animal Cops of hulp bij stoppen met roken? Ik zou het wel weten, Edith.

 4. ik kan deze van edith helemaal niet goed keuren ik vraag mij alleen maar af van waar al dat geldt blijft wij zijn 4 sterren verzekert dat is bijna driehonderd euro en zo zijn er zoveel die dat betalen maar goed die al die mensen die in 2e kamer hebben gezeten die hebben goed 75 duizend euro wacht geld per jaar en daar gat ons geld naar toe, en zo worden zoveel geld ergens anders voor gebruikt, weten niet van hoe verder heir begrijp ik helemaal niets maar ook helemaal niets van waarom moeten de gewone burgers daardoor gepakt worden daar mee
  zelf heb ik en mijn man kei en kei hard gewerkt hij heeft nu dan pensioen zo zit ik nu al van 47 jaar in de rolstoel maar goed ik heb ondanks vechten ook mijn pensioen net gehaald maar dan nog is het knokken om alles zo te laten als het voorheen was maar nee bekorten dat kan toch helemaal niet,het kost alleen maar geld en geld maar die dat niet meemaken denken van oh ja bekorten dat kan helemaal niet het is alleen maar bezuinigen ik vraag mij af van waar zij mee bezig zijn

 5. Hoe kortzichtig kun je zijn. Als je de kosten wilt beheersen (lees beperken) moet je snijden daar waar ze vandaan komen en dat is het pakket dat vergoed wordt (dus aan de vraagzijde die wordt gevoed door: meer mensen, meer ouderen, meer therapeutische mogelijkheden, etc.). Sluiten van instellingen of specialiseren zal niets oplossen en de wachtlijsten zullen weer langer worden. Beste minster als je werkelijk daadkracht wilt laten zien, heb dan de politieke lef om het basispakket te saneren (kost je wel stemmen).

 6. jammer edith weer geen durf om ziekenhuizen klinisch te sluiten en er uitgebreide poliklinieken van te maken, welke maatregel ook t lost niet op, enzij je de durf hebt om ook gewoon stemmen te verliezen in die streken waar je een ziekenhuis sluit.

 7. Wanneer ziekenhuizen zich specialiseren, kan dat het vastgelopen zorgstelsel rechttrekken. Schippers staat op het punt hierover een akkoord te sluiten met zorgverzekeraars.
  ?@#O*$%(@??
  Verkeerde loket, Edith! Regie verzekeraars blijkt keer op keer een idee fixe, ook nu.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.