Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers wil gebruik risicovolle derivaten verbieden

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
VWS-minister Edith Schippers wil het gebruik van risicovolle derivaten verbieden in de zorg. Ze denkt daarbij aan een verbod op "margin calls" en open posities. Een verbod op een eenzijdige opzeggingsmogelijkheid houdt ze in overweging.
Schippers wil gebruik risicovolle derivaten verbieden
Foto: Lex van Lieshout
Premium

De minister vindt het de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Zowel bijdrage door burgers in zorg,sociaal(woningcorporaties etc), spaargelden ed mogen zomaar om het risico niet aangewend worden om tot verrijking te komen !
   Dat een multinational zich op dit terrein begeeft, kan men zich voorstellen, maar dan geld het spreekwoord: ‘wie zich brand, zal dan op de blaren moeten zitten’!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.