Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

MAARSSEN - Schoonmaakbedrijf Asito neemt het thuiszorgbedrijf TSN in Almelo over. “We willen vijf tot tien procent van de markt voor huishoudelijke verzorging in handen krijgen”, zegt Asito-directeur Hans Kroeze.
Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

Asito uit Almelo, de nummer twee van Nederland op schoonmaakgebied, neemt een meerderheidsbelang in de commerciële thuiszorgorganisatie TSN. Het belang wordt zal na ongeveer vier jaar uitmonden in een volledige overname. De oprichter en huidige TSN-directeur Jan Tony blijft de directie voeren.

Snelle omzetgroei

Kroeze verwacht dat TSN, dat zeventien vestigingen heeft verspreid over het hele land, de komende jaren snel zal groeien. “We mikken op een omzet van 120-150 miljoen euro, zeg maar vijf tot tien procent van de markt.”

Landelijk netwerk van uitzendbureaus

Voor de groei kan TSN gebruikmaken van het landelijke netwerk van de uitzendpoot van Asito: Timing en Van der Noordt. De 140 vestigingen van de uitzendbureaus zullen worden gebruikt om personeel te werven en om klanten te ontvangen. “We zijn meer dan een schoonmaakbedrijf. Uitzendwerk bedraagt de helft van onze omzet.”

TSN wint WMO-aanbestedingen

TSN is succesvol in de aanbestedingen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De thuiszorgorganisatie heeft onder meer gewonnen in Zwolle, Arnhem, Leusden en Soest. De winst levert TSN honderdduizenden uren thuiszorg op voor duizenden nieuwe klanten.

Werknemers Icare naar Schoonmaak CAO

Overname zorgverleners

Kroeze verwacht ook een forse groei van het aantal werknemers. TSN heeft momenteel nog 700 zorgverleners. Asito is in overleg met Icare uit Zwolle voor de overname van duizend zorgverleners. Asito wil ze onder de CAO Schoonmaak laten vallen. “HV1 en HV2 is puur schoonmaakwerk. Dat biedt hen het voordeel van baanbescherming als de huishoudelijke verzorging opnieuw wordt aanbesteed, omdat in de CAO Schoonmaak het principe van arbeid volgt werkt wel is geregeld. In de CAO Thuiszorg is dat niet zo.” (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Evean wint door hele land

FNV en thuiszorg willen uitstel WMO

Grote steden willen meer geld voor WMO

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.