Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schoonmaakreus neemt Wmo-zorg over

Sarah Berends
Axxicom Thuishulp neemt 33 vaste thuiszorgmedewerkers over van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). Per 1 april 2014 neemt Axxicom de Wmo-activiteiten hulp bij huishouden over.
Schoonmaakreus neemt Wmo-zorg over

‘WZH heeft de hulp bij huishouden-activiteiten overgedragen, omdat WZH zich aan het focussen is op de specialistische zorgverlening. Dit houdt in bij mensen thuis, met als doel de cliënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen,’ aldus Simone van Kooten afdeling marketing en communicatie van WZH.

Overname

Axxicom is in ruim 100 gemeenten in Nederland actief en heeft eerder dit jaar 75 medewerkers en 250 cliënten van Zorg Thuis Flevoland uit Almere overgenomen. Axxicom, een dochteronderneming van Facilicom Services Group, biedt huishoudelijke hulp voor mensen met een WMO-beschikking of een PGB.

WZH

Hulp bij huishouden past niet meer bij de focus op de zorg die WZH biedt. Om die reden is een overnamepartner gezocht. ‘De WMO-activiteiten die worden overgenomen van WZH passen precies bij ons en wij breiden hiermee onze klantenkring in Den Haag uit,’ zegt Simone Schraepler, algemeen directeur Axxicom Thuishulp. WZH is een verpleegzorginstelling en heeft in de regio Haaglanden 14 woonzorgcentra. Zij concentreren zich op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen en voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. WZH biedt dagelijks aan meer dan 2.500 mensen zorg en er zijn ruim 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers werkzaam.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.