Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scienta: van softwareleverancier naar partner in kwaliteit

Elke zorgorganisatie stelt de cliënt centraal. Maar hoe zit het met de medewerkers? Hoe centraal staan zij? Hoe binden en boeien we hen? Een hele uitdaging, maar zó belangrijk.
Partner Blog Header

Het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg

Er komt nogal wat op ons af. De zorgzwaarte, de krappe arbeidsmarkt, de regel- en werkdruk. Daar moet je iets mee. Maar wát?

Deze uitdagingen vragen om een nieuwe manier van kijken naar kwaliteit, risico’s en compliance. De oplossing ligt niet in nóg meer kwaliteitssystemen, kaders en protocollen, maar in betrokken medewerkers, met vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Tijd dus voor het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg.

Lees de ervaringen van drie zorginstellingen over het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg.

Wij zijn Scienta

Scienta helpt professionals in de zorg om kwaliteitsmanagement levendig en eenvoudig te maken. Er gebeurt veel in de zorgsector als het gaat om regeldruk en kwaliteit. We zien hoe belangrijk de zorg is en we zien hoeveel er van de zorg wordt gevraagd. Wij willen daarom niet als leverancier aan de zijlijn toekijken: we willen helpen.

Daarom hebben we, als eerste softwareleverancier in de zorg, een manifest geschreven. Met vier concrete beloftes richting professionals in de zorg. Dit zijn ze:

1. Scienta maakt jouw organisatie eenvoudiger. Zo niet, dan krijg je je geld terug

Het is onze missie om mensen in organisaties te helpen met het gebruiken van hun collectieve intelligentie, zodat organisaties succesvoller zijn en mensen werken met plezier.

Dat is onze belofte, en dat garanderen we je.

Als je aan de slag gaat Scienta, stippelen we samen de route uit naar succes. Jij bepaalt wat je wil bereiken, en we zorgen er samen voor dat we die doelen bereiken.

Maakt Scienta jouw organisatie niet eenvoudiger? Of vind je onze software niet gebruikersvriendelijk? Dan krijg je je geld terug.

2. Scienta betrekt iedere medewerker bij je organisatie

Zorgmedewerkers willen zorg verlenen en niet uren achtereen druk zijn met administratie, beleid of softwaretrainingen.

Scienta is zo ingericht dat het iedereen in je organisatie uitnodigt om aan de slag te gaan met kwaliteit. Kwaliteit wordt zo onderdeel in het werk van iedereen.

“Op een gegeven moment was het: voor wie doe je het nou eigenlijk? Doe je het voor de buitenwereld, voor de auditors, of doe je het echt omdat je mensen wil ondersteunen in hun werkzaamheden?” – Bastiaan Nijssen, medewerker kwaliteit en beleid bij Beazorg.

Lees zijn ervaring over de implementatie van Scienta bij hun zorginstelling.

3. Onze software kent geen drempels

Als je aan de slag gaat met het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg, kun je tegen veel dingen aanlopen. Hoe maak ik de overstap van abstract kwaliteitsbeleid naar praktisch handvatten? Hoe laat ik mijn medewerkers inzien dat ze onderdeel zijn van een groter proces? Hoe kunnen we op een ontspannen manier voldoen aan alle regels?

Dit zijn moeilijke vragen, en daarom is het des te belangrijk dat de software die je hierin helpt juist beslist niet moeilijk is. Software moet simpel zijn. Daarom werken we elke dag om onze software gebruiksvriendelijk en toegankelijk te houden, zodat iedere persoon ermee kan werken.

4. We leveren service zoals je nog nooit gezien hebt

Niemand in de zorg zit te wachten op een softwareleverancier die even iets verkoopt en vervolgens te veel geld vraagt voor ondersteuning of een aanpassing.

Wij kiezen voor een radicaal andere koers. Ons verdienmodel is via onze software, niet met de consultancy erom heen. We helpen je zonder onverwachtse kosten goed op weg. En daarnaast kun je altijd gratis bellen, gratis mailen, bieden we gratis trainingen aan en is er een uitgebreide online handleiding beschikbaar.

Gratis webinar: het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg

Als laatste: natuurlijk wil je weten hoe deze beloften er uit zien in de praktijk.

Meld je daarom aan voor het webinar ‘Het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg’ met Annemieke Navis, kwaliteitsmanager bij Zorggroep Achterhoek. Het belooft een praktische, online sessie te worden voor kwaliteitsmanagers uit de zorg die hun medewerkers willen enthousiasmeren voor kwaliteit. Hopelijk zien we je snel!

Meld je hier gratis aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.