Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘SEH-personeel is uitputting nabij’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Covid verhoogt de werkdruk op SEH’s met circa 30 procent. Anders dan andere ziekenhuisafdelingen heeft SEH-personeel geen adempauze gehad sinds het begin van de coronacrisis. Personeel op de SEH is de uitputting nabij, stelt David Baden, voorzitter van de SEH-artsen. ‘In vorige golven wist je dat er na een piek een dal zou komen. Dat perspectief ontbreekt nu.’
Vermoeide Zorgmedewerker
Foto: AJ_Watt/Getty Images/iStock
Premium

De lichtpuntjes over stabilisatie van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Covid-verdacht: De opgenomen COVID19 patiënt op de IC heeft al een diagnose (label) en daar kun je tegen beschermen maar op de SEH en bij ontbreken van COVID19 klachten bij patiënt , heb je geen PPE nodig, zou je denken, tevergeefs. Hierdoor loopt het SEH personeel meer risico op besmetting en uitval dan personeel van andere afdelingen.
   Ter illustratie , vorige week een 65+ jarige ongevaccineerde patiënt werd naar SEH verwezen ivm collaps. Onbeschermd werd hij gezien door eigen huisarts , onbeschermd werd hij vervoerd door ambulance personeel naar SEH en onbeschermd werd hij gezien door SEH arts en SEH verpleegkundige. Buiten collaps thuis had hij geen evidente COVID19 gerelateerde klachten op dat moment. Tijdens anamnese vermeldt patiënt dat hij 3 dagen geleden licht griepverschijnselen gedurende twee dagen had maar die waren snel over. En het klopt ook op dat moment want de klinische bevindingen waren allemaal normaal. Een totale ABCDE normale stabiele patiënt . De SEH arts liet toch een COVID19 test verrichten en die bleek helaas positief te zijn. Patiënt kon op dat moment ontslagen en een verklaring voor zijn collaps kunnen wij( nog )niet vaststellen. Laboratorium onderzoek, ECG en CTA A. Pulmonalis waren allemaal normaal en patiënt kreeg poliklinische afspraak voor verdere analyse. 3 dagen later werd patiënt naar ons weer verzen maar dit keer met dreigende respiratoire insufficiëntie uiteraard bij zijn SARS-Co-V2 en wij zitten nu te wachten wie van ons ziek gaat worden n.a.v. Het eerste contact.
   PPE gebruiken bij elke patiënt op de SEH is geen doen en hierdoor is SEH personeel naast ambulancepersoneel meeste riskant zorgverleners voor besmetting en uitval.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.