Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire zet duizendste iPad in

Marit van Os
Zorgorganisatie Sensire heeft de duizendste iPad bij een klant ingezet voor zorg op afstand. De gelukkige klant is de heer Essing in Hengelo, die tevens een cursus ‘Ipad voor senioren’ heeft gevolgd.
Sensire zet duizendste iPad in
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De iPad is bedoeld als ondersteuning voor efficiënte zorgverlening. Uit het onderzoek uitgevoerd door de Hogeschool Arnhem Nijmegen blijkt dat de inzet van de iPad als belangrijke neveneffect heeft dat het merendeel van de klanten zich veiliger en minder eenzaam voelt. Volgens Sensire is het zo dat als mensen zich fijner voelen door leuke dingen met elkaar te delen, zij zelf de regie van hun leven beter kunnen pakken en ze ook minder afhankelijk van zorg worden.

Wijkteam
Klanten van Sensire met een AWBZ-indicatie kunnen met een iPad ondersteund worden door hun wijkteam. De klant kan op elk gewenst moment beeldcontact maken met de wijkverpleegkundige om iets te vragen over zijn of haar gezondheid. Als de wijkverpleegkundige niet beschikbaar is, ziet en spreekt de klant een van de verpleegkundigen van de zorgcentrale. Dag en nacht, 7 dagen in de week.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.