Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serie: Ballonnenman met een luisterend oor

Wat maakt dat de leidinggevende zo gewaardeerd wordt door de medewerkers? Ronald Hugers, manager zorg en diensten van klantbedrijf Beschermd Wonen bij De Stromen Opmaat Groep, over Constant van Schelven.
Serie: Ballonnenman met een luisterend oor

Constant van Schelven is voorzitter van de raad van bestuur De stromen Opmaat Groep.

“Constant is een strateeg; hij bemoeit zich niet met de hele uitvoer. Hij draagt z’n visie uit, vertelt erover, schrijft erover. Die openheid maakt hem heel toegankelijk. Hij houdt rondetafelgesprekken met teams, zonder de managers erbij. Een van mijn teamleiders had hem uitgenodigd bij een werkbespreking. Hij kwam, ondanks z’n volle agenda. Het team vond het geweldig. Niet alleen omdat hij er bij was, maar ook omdat hij echt contact met mensen maakte. Hij snapt wat er speelt en kan waardevolle tips geven.

Samen met een lid van de cliëntenraad heb ik het KOKO-spel ontwikkeld; een bordspel dat alle partijen in een verpleeg- of verzorgingshuis laat nadenken over hoe je cliënten beter kunt leren kennen en hun keuzevrijheid kunt vergroten. Daar heeft Constant alles voor opzij

gezet. Dankzij de door hem geregelde steun van zorgverzekeraars konden we 2500 spelen laten maken voor alle verpleeg en verzorgingshuizen in Nederland. Problemen gaat hij niet uit de weg; hij maakt zich eerder zorgen als hij de problemen niet kent. En hij houdt vast aan z’n principes. Dat vinden mensen niet altijd leuk, maar in zijn functie moet je wel zo zijn. Je hebt bij hem nooit het gevoel

dat er afstand is. Knap hoor, voor iemand die op zo’n hoog niveau opereert.”(Marijke Nijboer)

Lees ook:

De andere verhalen in deze serie leiderstalent:

Pizzabijeenkomsten voor het personeel

Een vernieuwer met een flinke drive

Haalbare doelen met een heldere route

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.