Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serious game Mini-VREM wint twee ton

Mark van Dorresteijn
De serious game Mini-Virtual Reality Enhanced Mannequin (Mini-VREM) is de winnaar van de Future of Health Award. De prijs werd uitgereikt tijdens het Digitale Zorg Event in Utrecht.
Serious game Mini-VREM wint twee ton

Het doorbraakfonds van zorgverzekeraar CZ stelt twee ton beschikbaar om het innovatieve idee Mini-VREM tot een echte game te ontwikkelen. Van de vijf genomineerden kreeg Mini-VREM de meeste stemmen van het publiek en de vakjury samen.

Mini-VREM

Mini-VREM is een game met als doel om levens te redden. Het spel leert kinderen en volwassen te reanimeren, door gebruik te maken van Kinect technologieën. Deze applied game is ontwikkeld door Federico Semeraro. Hij is een trauma-arts in Bologna, Italië. 80 procent van de patiënten die bij hem binnen komen overlijden omdat ze niet of te laat zijn gereanimeerd. Zijn doel is om mensen spelende wijs thuis in de huiskamer te leren reanimeren om zo levens te redden.

Andere genomineerden

De andere genomineerde ideeën waren: Pillo, Laka, OncoGuider en REvalidate!. Pillo is een kussencontroller gebaseerd op gevoel. Laka draait om gedragsverandering bij jongeren. OncoGuider is beslisondersteuning voor patiënten met kanker. REvalidate! Is een app voor revalidatie.

De Future of Health Award

De Future of Health Award is een gezamenlijk initiatief van CZ en Games for Health Europe. Het doel van de award is om de ontwikkeling, de implementatie en het gebruik van gametoepassingen in de gezondheidszorg te stimuleren. Iedereen met een innovatief idee voor een serious game kreeg de kans om zijn of haar idee te laten ontwikkelen.

De serious game Mini-Virtual Reality Enhanced Mannequin (Mini-VREM) is de winnaar van de Future of Health Award.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.