Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SGL completeert raad van toezicht

Mark van Dorresteijn
Cecile Stallenberg en Tom Schulpen zijn per 15 juni benoemd tot lid van de raad van toezicht van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Stichting Revalidatieartsenpraktijk (RAP).
SGL completeert raad van toezicht

De organisaties hadden per 16 december een tijdelijke raad van toezicht benoemd na het aftreden van de voltallige voormalige raad van toezicht. De tijdelijke raad was benoemd voor de periode van een half jaar. De drie leden, (Max Visser (voorzitter), Frans Metsemakers en Frans van Wijmen) hebben zich het afgelopen half jaar onder andere ingezet voor het terugbrengen van de rust binnen de organisatie. Goed openbaar bestuur, de belangrijke maatschappelijke zorgtaak en de aandacht voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers zijn voor hen daarbij belangrijke uitgangspunten geweest.

Definitieve raad van toezicht

De leden van de tijdelijke raad van toezicht hebben besloten zich ook beschikbaar te stellen voor de definitieve raad van toezicht. Met de benoeming van de twee nieuwe leden is de raad compleet en klaar om de komende jaren toezicht te houden op SGL.

Cecile Stallenberg

Stallenberg heeft de aandachtsgebieden HRM en financiën. Zij is momenteel directeur Personele en Financiële zaken bij roc Gilde Opleidingen en heeft ruime ervaring in diverse onderwijsorganisaties. Zij volgde de opleidingen Bedrijfseconomie en Registeraccountant aan de Universiteit Brabant. Daarnaast maakt zij deel uit van raad van commissarissen van Lionarons GGZ BV (een instelling voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen in Limburg) en de Sportstichting Sittard-Geleen.

Tom Schulpen

Schulpen is benoemd op voordracht van de centrale cliëntenraad van SGL en hij heeft de aandachtsgebieden overheid, bedrijfsvoering en financiën. Schulpen heeft ruime ervaring op het gebied van de bedrijfsvoering van grote, professionele organisaties. Hij is plaatsvervangend Algemeen Directeur/Directeur Middelen bij de provincie Brabant. Daarvoor werkte hij als Directeur Financiën bij de gemeente Maastricht en bekleedde hij diverse financiële functies bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties. Hij is bestuurslid van Stichting Primo (organisatie gericht op bevordering risicomanagement publieke sector) en lid van de raad van commissarissen van Regionaal Afvalbedrijf Westelijke Mijnstreek NV en Woningcorporatie Woonpunt.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Lees ook:

Governancecommissie tikt toezichthouders SGL op de vingers

Tijdelijk toezicht moet rust brengen binnen SGL

OR zegt vertrouwen in toezichthouders SGL op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.