Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sherpa stopt met woonzorgproject De Zandheuvel

De plannen voor parkwijk De Zandheuvel gaan niet door. Dat meldt het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander. De Baarnse zorginstellingen Sherpa en Amerpoort zetten de planontwikkeling stop omdat er geen geld voor is.
Sherpa stopt met woonzorgproject De Zandheuvel

Voornaamste pijnpunt is het opwaarderen van de Oud Eemnesserweg. Het geschikt maken voor doorgaand verkeer van deze weg over Eemnesser grondgebied kost fors meer dan in eerste instantie was gedacht. Dit geld is er op dit moment niet. Voor de bouw van de parkwijk op de instellingsterreinen zou het doorgaande verkeer van de Zandheuvelweg moeten worden geweerd. De Zandheuvelweg ligt tussen beide instellingstterreinen in.

Beschermd terrein

Initiatiefgroep Beschermd Terrein Sherpa (IGBTS) laat in een reactie weten blij te zijn dat het project niet doorgaat. IGBTS is een actiegroep van ouders die niet willen dat hun gehandicapte kinderen niet meer op het instellingsterrein van Sherpa wonen maar in een woonwijk. Zij schrijven: “Wetenschappelijk onderzoek heeft immers laten zien dat de meeste gehandicapten beter af zijn op een beschermd instellingsterrein en niet in woonwijken. Integratie in woonwijken blijkt niet tot stand te komen (‘gewone’ mensen willen verstandelijk gehandicapten meestal niet als buren hebben) en hun kwaliteit van leven gaat meestal achteruit. Vaak komen ze niet eens meer buiten als ze in een woonwijk zijn geplaatst, en ze vereenzamen er.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Wim Pieters blijft als adviseur bij Sherpa

‘Minder cliëntenwoningen bij Sherpa en Amerpoort’

Rechter schorst voorzitter raad van toezicht Sherpa

Advocaten OR: ‘Toezichthouder Sherpa overtrad regels medezeggenschap’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.