Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Siemens wint epd-aanbesteding Erasmus MC en UMC Groningen

Mario Gibbels
Siemens is met Soarian als beste uit de gezamenlijke ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) / epd-aanbesteding gekomen van het Erasmus MC en UMC Groningen. Zo melden verschillende anonieme bronnen aan Zorgvisie ict.
Siemens wint epd-aanbesteding Erasmus MC en UMC Groningen

Beide ziekenhuizen willen niet op de keuze voor Siemens reageren omdat ze nog in de proof of concept-fase zitten. Siemens laat alleen maar weten dat het nieuwe jaar goed is begonnen.

Universitaire centra

De keuze voor Siemens betekent dat de universitaire centra tot nu allemaal voor verschillende ZIS/epd’s hebben gekozen. Het LUMC en UMC Utrecht kozen voor ChipSoft, het UMC St Raboud koos voor Epic, het academisch ziekenhuis Maastricht voor SAP en i.s.h.med van Siemens en het Erasmus MC en UMC Groningen hebben nu voor Soarian van Siemens gekozen. Het VUmc en het AMC hebben nu nog CSC-iSOFT maar zijn bezig met een gezamenlijk selectietraject voor een nieuw ZIS/EPD.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het is vandaag de dag volstrekt onbegrijpelijk voor een normaal denkend wezen (casu quo de patiënt en premiebetaler) dat selectie- en keuzetrajecten voor ict in de meeste centra verschillend moeten zijn, terwijl op medisch vlak maar 1 of 2 verschillende richtlijnen zijn. Wat maakt het nu uit ? Kies 1 systeem en neem alle goede uitvoeringen van de systemen over. Klaar is Kees. En het scheelt bakken met geld. Dat dit niet gebeurt, getuigt van dommigheid, die dan ook in het (Zorg)nieuws moeten komen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.