Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sinai Centrum onder verscherpt toezicht

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Amstelveense Sinai Centrum voor verstandelijk gehandicapten onder verscherpt toezicht gesteld. In het centrum wonen 36 cliënten.
Sinai Centrum onder verscherpt toezicht

In 2007 is het Sinai Centrum voor het eerst onderzocht door de IGZ. Op meerdere risicofactoren scoorde het centrum een matig tot hoog risico. Daarna is de organisatie nog drie keer bezocht, zonder aanwijsbare verbeteringen. Tijdens het derde bezoek in 2009 bleek dat er nog steeds problemen waren met de veiligheid, ondersteuningsplannen en de deskundigheid van het personeel. Alleen de dagbesteding was verbeterd.

Vervolgacties IGZ

De inspectie eist een verbeterplan van het bestuur. Dit plan, en de uitwerking ervan, worden vervolgens beoordeeld door de IGZ. De inspectie kan onaangekondigde bezoeken brengen en het verscherpte toezicht pas opheffen als er tot minimaal een gering tot matig risico worden genoteerd achter de verschillende risicofactoren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

IGZ: Zorg visueel beperkten is verbeterd

‘IGZ doet te weinig met klachten van burgers’

IGZ: Bestuurder moet patiëntveiligheid bewaken

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.