Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

SIRE wil meer begrip voor mensen met psychische ziekte

Een telefonische hulplijn voor mensen die te maken hebben met iemand die psychisch ziek is. Op die manier probeert de Stichting Ideële Reclame (SIRE) het taboe op ziektes als depressie, psychose of burn-out te doorbreken. Het zou gemakkelijker moeten worden om te praten over een dergelijke aandoening, hoopt de organisatie.
SIRE wil meer begrip voor mensen met psychische ziekte

Veel mensen vinden het moeilijk om een gesprek aan te knopen met iemand die psychisch ziek is, terwijl een gesprek de zieke juist zou helpen om beter te worden. Door er niet over te praten, kan het probleem zelfs groter worden. ‘Verschillende studies tonen aan dat een gebrekkige omgang met mensen die een psychische aandoening hebben bij hen uiteindelijk kan leiden tot werkloosheid, een klein sociaal netwerk, mindere kwaliteit van leven en lage zelfachting’, weet SIRE uit onderzoek.
Hulplijn

Voor de hulplijn (0900-0727) heeft de stichting mensen gezocht die zelf ervaring hebben met bijvoorbeeld een angststoornis, schizofrenie, ADHD of autisme. Zij bemannen de telefoon en krijgen daarbij begeleiding van de Stichting ‘Samen Sterker tegen Stigma’. Na afloop van de campagne, in oktober, wordt de hulplijn overgedragen aan het Landelijk Platform GGZ. (ANP)

4 REACTIES

  1. Correctie; SIRE heeft geen banden met de overheid of andere organisaties. SIRE is een initiatief vanuit de communicatiebranche.
    Dus: toch wel cynisch: SIRE waarschuwt de burger tegen de idiotie van mevrouw Schippers cs.
    We leven in een mooi land.

  2. Lees alle reacties
  3. Misschien zou het nog effectiever zijn om op scholen intensief het vak communicatie/gesprekstechnieken te onderwijzen en te oefenen. Dat zou de hele maatschappij ten goede kunnen komen. Hoeveel ellende zou dat niet kunnen voorkomen? En misschien ook de tekstschrijvers van tv series en soaps eens wat bijles?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.