Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Siza krijgt subsidie voor wellnessdouche en zorgtrolley

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Siza krijgt van de provincie Gelderland geld om een zogeheten wellnessdouche en een zogenoemde zorgtrolley verder te ontwikkelen. Beide installaties dragen bij aan de mogelijkheid voor ouderen en gehandicapten om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, aldus de provincie vrijdag.
Siza krijgt subsidie voor wellnessdouche en zorgtrolley

Een wellnessdouche is volgens Siza een douche met een beweegbare stoel. Via knopjes kan de gebruiker inzepen, afspoelen en afdrogen inschakelen, maar ook kiezen voor stoom, sfeerverlichting, een geurtje of muziek. Met de speciale douche kunnen mensen zichzelf veel langer zonder thuishulp wassen.

Zorgtrolley

De zorgtrolley is een hulpmiddel voor de verzorging thuis. Op de trolley staan alle materialen voor verpleging en verzorging, maar ook een PC en een camera. Bij vragen tijdens het helpen kan de zorgverlener direct contact opnemen met bijvoorbeeld huisarts, apotheker of specialist, wat veel tijd en kosten kan schelen.

Siza, dat zo’n 3000 cliënten op 150 locaties in Gelderland verzorgt, ontwikkelt de wellnessdouche en de zorgtrolley samen met technologiebedrijven en gebruikers. Siza beheert onder andere Het Dorp in Arnhem. (ANP)