Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SJMG Health Investments investeert 2 miljoen in Eisenhower Kliniek

Investeringsmaatschappij SJMG Health Investments (SJMG) investeert twee miljoen euro in de Eisenhower Kliniek; een privékliniek voor bot- en gewrichtsklachten in Den Haag.

Sebastiaan Jansen, orthopedisch chirurg in het Alrijne ziekenhuis, is in juli dit jaar met zes collega’s de Eisenhower Kliniek gestart: een expertisecentrum voor bot- en gewrichtsklachten in Den Haag. In de nieuwe Eisenhower Kliniek werkt Jansen samen met zes artsen die een aanstelling in het Alrijne ziekenhuis hebben. De kliniek heeft verder geen connectie met het Alrijne Ziekenhuis. ‘Eén van de redenen om met deze kliniek te beginnen is dat we meer tijd en aandacht aan patiënten willen bieden. Patiënten krijgen bij ons consulten van 30, 60 of 90 minuten zonder wachttijden. Door de toenemende prijsdruk van zorgverzekeraars kunnen artsen steeds minder tijd voor hun patiënten nemen en zijn wachttijden lang. En juist tijd en snelle toegang zijn de basis van een goede kwaliteit van zorg. Om deze reden sluit de kliniek bewust geen contracten af met zorgverzekeraars. Zo onderscheiden wij ons’, aldus Jansen.

Investeringsmaatschappij

SJMG is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich met name richt op innovatie binnen de zorgsector en recent haar belang in de Mauritsklinieken, de grootste keten van poliklinieken dermatologie van Nederland, samen met Waterland verkocht aan investeerder Holland Venture. De Eisenhower Kliniek is als vernieuwend initiatief een goede aanvulling op de investeringsportefeuille van SJMG. ‘Door omzetplafonds en toenemende prijsdruk in onderhandelingen met zorgverzekeraars worden zorgaanbieders uiteindelijk gedwongen om steeds minder tijd voor hun patiënten te nemen. En juist tijd is de basis van goede kwaliteit van zorg’, aldus Marcel Smolders, managing partner van SJMG.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.