Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Slotervaartziekenhuis sluit contract met Menzis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft met zorgverzekeraar Menzis een inkoopcontract afgesloten voor 2013. Gesprekken met zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en CZ verlopen "voorspoedig", zo laat het ziekenhuis weten.
Slotervaartziekenhuis sluit contract met Menzis
Foto: ANP
Premium

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak: ‘Iedereen die

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Mevrouw ERBUDAK is ..GESCHORST… door het old-boys-network , zich noemende : de raad van commissarissen. Reden ? ? Ze opereerde te solistisch ? ? Te veel in het belang van de patient ? ? Tja tismewat, de vijfde (5e) colonne van woekerpolisverzekeraarsgieren is wel snel geactiveerd.
   2013 : radeloos, reddeloos en redeloos net als in 1672. Wat hoort bij de overheid, verzekerden en verzekeraarsgieren mag u zelf bepalen .. NOG WEL ? ?

  3. Het Slotervaart probeert nu de bijl aan de wortel van de machtspositie van de zorgverzekeraars te zetten. Help ze en teken de petitie voor vrije artsenkeuze op http://www.slotervaartziekenhuis.nl/Meeroverhetziekenhuis/Vrijeartsenkeuze.aspx
   De Euro’s in de zorg worden steeds schaarser, daarom moet de burger volgens de overheid ‘zelfredzaamheid’ tonen en ‘in eigen regie’ komen. Ondertussen krijgen wij als burger steeds minder in te brengen als het gaat om onze eigen gezondheid. De zorgverzekeraars bepalen steeds vaker en meer wat goed voor ons is. Deze macht moet gebroken worden!
   Dus nogmaals: teken de petitie.

  4. Sinds Hoogervorst de marktwerking introduceerde is er meso en microeconomisch weinig gebeurd in de gezondheidszorg. Ook macro zijn alle verwachtingen niet uitgekomen. Ik verwacht dat weinigen op de werkvloer positieve ervaringen hebben, laat staan de klanten. Nu staat ook de vrije artsen keuze ter discussie. In Nederland nog steeds een hoog goed. Op het nivo van Raden van bestuur lijkt t als maar meer op een wild west. Wie staat op en zet de bijl aan de wortel ?

  5. De zorg wordt nu geregeerd door de verzekeraars. Dit gebeurt op een zodanige wijze dat de gezondheid van grote groepen mensen in gevaar komt. De betaler (de verzekerde, die de premies moet ophoesten) heeft geen enkele inspraak meer. Dit zijn maffia achtige praktijken. Maar protesteer je toch, dan wijst de verzekeraar jouw behandelingen/hulpmiddelen voortaan af.
   Het wordt tijd dat daar een einde aan komt. Daar wordt echt veel geld mee verspild.

  6. De Politiek heeft gekozen voor de Marktwerking in de zorg , met dit als resultaat. Het gaat alleen maar over Euro s , en de client betaalt uiteindelijk de rekening. De Politiek kijkt en laat het gebeuren en gaat achteraf hard roepen…… Een Debat waard !

  7. Juridisch heeft mevrouw Erbudak gelijk, maar politiek en economisch niet. Ze zal geen politieke steun krijgen voor deze actie en overschat de bereidheid om over te stappen. En zelfs als 30% van de Achmea verzekerden in de regio van het Slotervaart overstapt, dan nog zullen de financiële consequenties voor het Slotervaart dramatisch zijn. De hoge vaste kosten moeten dat worden terugverdiend met minder patienten.
   Daarnaast is het waarschijnlijk dat de genoemde zorgverzekeraars niet zo happig zijn op een voor het Slotervaart gunstig onderhandelingsresultaat omdat de verzekerden die overstappen waarschijnlijk verliesgevend zijn en het overaanbod in Amsterdam in stand blijft. Ook hebben deze verzekeraars door dat het Slotervaart failliet zal gaan zonder contract, en dus zullen ze nu tot het gaatje gaan.
   Voor Menzis ligt dit anders omdat Menzis maar weinig verzekerden in de regio heeft en baat heeft bij het mislukken van de Achmea strategie.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.