Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaartziekenhuis wordt MC Slotervaart

Mark van Dorresteijn
Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heeft de naam gisteren officieel veranderd in MC Slotervaart. ‘De toevoeging van MC aan Slotervaart onderstreept de nieuwe koers van het ziekenhuis’, aldus bestuursvoorzitter Loek Winter
Slotervaartziekenhuis wordt MC Slotervaart

Eind 2013 is het Slotervaart-ziekenhuis overgenomen door MC Groep. Winter: ‘MC Groep en het Slotervaartziekenhuis werken sindsdien nauw samen en zorgprocessen worden in toenemende op elkaar afgestemd. De naamswijziging is dan ook een logische stap.’

MC Slotervaart

MC Slotervaart blijft een algemeen ziekenhuis in Amsterdam met een breed medisch aanbod. Het ziekenhuis kent als speerpunten Bariatrie, Geriatrie, Reumatologie en Slaapstoornissen. Voor de directe patiëntenzorg heeft de naamswijziging geen gevolgen, een persoonlijke en professionele benadering van patiënten heeft ook voor MC Slotervaart de hoogste prioriteit. De naamswijziging wordt geleidelijk doorgevoerd. Een van de eerste zichtbare acties is de nieuwe naam op de gevel van MC Slotervaart.

MC Groep

MC Slotervaart is sinds de overname onderdeel van MC Groep. MC Groep is sinds 2009 eigenaar van MC Zuiderzee (het ziekenhuis in Lelystad), MC Emmeloord (het dagbehandelcentrum in Emmeloord) en MC Dronten (de polikliniek in Dronten). MC Slotervaart is hiermee de vierde locatie van MC Groep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.