Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Solvabiliteit Radboud daalt licht

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De solvabiliteit (eigen vermogen als percentage van de omzet) van het Radboud Medisch Centrum is licht gedaald van 8,7 procent in 2010 naar 8,4 procent in 2011. Dat blijkt uit het jaarverslag 2011.
Solvabiliteit Radboud daalt licht

Het UMC Radboud is het minst draagkrachtigste van de acht academische ziekenhuizen. Het stond vorig jaar in de top 10 van armste zorgaanbieders die Zorgvisie heeft opgesteld op basis van onderzooek van accountanskantoor PwC. Het eigen vermogen bedroeg in 2011 76 miljoen euro. Dat is 8,4 procent van de omzet. Banken eisen een eigen vermogen van 15 procent. De verslechtering van de vermogenspositie hangt samen met investeringen in nieuwbouw en ICT.

Radboud: meer winst

Het Radboud maakte wel meer winst in 2011. Het operationele resultaat nam toe van 3 miljoen euro in 2010 naar 6 miljoen euro in 2011. Omdat het ziekenhuis al vijf jaar achter elkaar positieve resultaten behaalt, weet het ziekenhuis wel met banken afspraken te maken over leningen. De matige solvabiliteit hangt samen met slechte resultaten voor 2007. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees meer:

Bezuiniging op UMC’s slaat neer op algemene ziekenhuizen

Radboud mist miljoenen door administratieve laskheid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.