Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP: ‘Haal website Genderkliniek uit de lucht’

“De zakenman Bert van Delen moet onmiddellijk stoppen met zijn praktijken”, zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven op zijn eigen site na berichten dat Van Delen mensen verwijst naar een door hem opgerichte genderkliniek in Antwerpen.
SP: ‘Haal website Genderkliniek uit de lucht’

de televisieprogramma’s Nieuwsuur en Uitgesproken EO stellen dat Van Delen een kliniek in Antwerpen is begonnen en mensen verwijst via een website. Van Gerven schrijft in reactie hierop: “De behandeling voor geslachtskeuze is onwerkzaam en in strijd met de wet op de mensenrechten en biogeneeskunde. Selectie op geslacht is alleen toegestaan om medische redenen en niet omdat toekomstige ouders graag een jongetje of een meisje willen.”

Geslachtskeuze

Al sinds 1995 voert de SP actie tegen Van Delen. Mede daardoor werd zijn kliniek in 1998 gesloten en de wet aangepast om geslachtskeuze om niet-medische redenen te verbieden. Van Gerven: “In al die jaren is Van Delen nooit veroordeeld. Ik heb de minister van Volksgezondheid en de minister van Justitie gevraagd een definitief einde te maken aan de genderkliniek en om de website www.genderkliniek.nl uit de lucht te halen. Ook moeten Belgische autoriteiten ingeschakeld worden. Kinderen zijn immers geen koopwaar.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Van Gerven: Onderzoek weekendsterfte ziekenhuizen

Van Gerven signaleert ontslaggolf bij ziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.