Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne ziekenhuis start poli voor downsyndroom

Redactie Zorgvisie
Kinderarts Peter de Winter leidt sinds kort het zogeheten Upside Down Team van het Spaarne ziekenhuis, een speciale polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down.
Spaarne ziekenhuis start poli voor downsyndroom

Kinderen met het syndroom van Down hebben een verhoogd risico op lichamelijke afwijkingen zoals hart- of nierafwijkingen. Het Upside Down Team brengt verschillende specialisten samen die eventuele problemen sneller herkennen en behandelen, meldt het Spaarne ziekenhuis.

Team van specialisten

Speciaal voor kinderen met het syndroom van Down wordt eens in de twee maanden onderzoek gedaan door het team van specialisten. Het kind wordt één ochtend lang onderzocht door meerdere medici waardoor het aantal ziekenhuisbezoeken wordt beperkt. Na het spreekuur wordt direct een gezamenlijk behandelplan opgesteld.

Upside Down Team

Het Upside Down Team bestaat uit een kinderarts, KNO-arts, logopedist, kinderfysiotherapeut, orthopedagoog, oogarts en een kindercardioloog. Bovendien zijn er twee gastouders aanwezig tijdens de ochtend van het onderzoek. Monique Abels en Karen Kooyman, beide moeder van een kind met het Downsyndroom, begeleiden de kinderen op de poli, maken kennis met ouders en helpen met informatie. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Extra miljoen voor verpleegkundigen Spaarne ziekenhuis

UMC St Radboud noemt mammapoli een succes

St Jansdal opent ook poli in Dronten

Hagaziekenhuis biedt ouderen eigen polikliniek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.