Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Specialisten AZM akkoord met afstoten topzorg

De raad van bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ gaat specialistische zorgfuncties immunologische zorg en Sarcoïdose per 1 mei afstoten. Hiermee hebben de medische staf, de ondernemingraad en de cliëntenraad ingestemd.
Specialisten AZM akkoord met afstoten topzorg

De medische staf was in eerste instantie nog tegen het afstoten van topzorg. Nu hebben de staf en alle medezeggenschapsraden groen licht gegeven voor het afstoten van de toppreferente zorg op voorwaarden dat patiëntenbelangen gewaarborgd blijven. Het bestuur heeft mede vanwege de patiëntenbelangen besloten tot een overbruggingsperiode van één jaar. Tijdens de overbruggingsperiode neemt de afdeling Klinische Immunologie geen nieuwe patiënten van andere ziekenhuizen aan; deze patiënten zullen door de verwijzer naar een ander universitair medisch centrum verwezen moeten worden. Deze externe verwijzers worden op de hoogte gebracht van de beslissing om de afdeling Klinische Immunologie te sluiten voor deze categorie patiënten.

Patiënten

De betrokken patiënten worden geïnformeerd via de eigen behandelaar. In totaal gaat het om ruim duizend patiënten, met aandoeningen van uiteenlopende complexiteit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Specialisten AZM tegen afstoten topzorg

Ondernemingsraad azM eist rectificatie

AZM overschrijdt uitgaven ICT met 65 miljoen

AzM bereidt ook steunaanvraag voor

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

 1. De raad van bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ gaat specialistische zorgfuncties immunologische zorg en Sarcoïdose per 1 mei afstoten. Hiermee hebben de medische staf, de ondernemingraad en de cliëntenraad ingestemd. -> Onder grote druk van de RvB.
  De medische staf was in eerste instantie nog tegen het afstoten van topzorg. Nu hebben de staf en alle medezeggenschapsraden groen licht gegeven voor het afstoten van de toppreferente zorg op voorwaarden dat patiëntenbelangen gewaarborgd blijven -> Kletspraat. Er zijn diverse brieven naar de RvB gestuurd. Deze brieven moesten worden ingetrokken met het oog op de WOB en de pers.
  vanwege de patiëntenbelangen besloten tot een overbruggingsperiode van één jaar -> Is niet met de mensen zo afgesproken.
  Tijdens de overbruggingsperiode neemt de afdeling Klinische Immunologie geen nieuwe patiënten van andere ziekenhuizen aan deze patiënten zullen door de verwijzer naar een ander universitair medisch centrum verwezen moeten worden -> Welk, er hier geen afspraken over met andere UMC’s. Bovendien missen deze de expertise.
  Deze externe verwijzers worden op de hoogte gebracht van de beslissing om de afdeling Klinische Immunologie te sluiten voor deze categorie patiënten.
  de RvB is erg goed in het manipuleren van informatie. Dat weer wel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.