Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten Deventer Ziekenhuis gaan elkaar beoordelen

DEVENTER - Medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis gaan onderlinge functioneringsgesprekken voeren. De specialisten maken daarbij gebruik van de Britse evaluatiemethode Appraisal & Assessment die door het Sittardse Maaslandziekenhuis in Nederland is geïntroduceerd.

Het initiatief om functioneringsgesprekken te gaan voeren komt van de specialisten zelf. De Deventer specialisten kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan de functioneringsgesprekken. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis wordt begonnen met een groep van tien tot vijftien dokters. Het is de verwachting dat de functioneringsgesprekken, net zoals in het Maaslandziekenhuis, zich als een olievlek over het ziekenhuis zullen uitbreiden.

Discussie

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) en de Orde van Medisch Specialisten streven naar de invoering van functioneringsgesprekken voor medisch specialisten per 2008. Punt van discussie is nog wel in hoeverre de raad van bestuur inzicht krijgt in de resultaten van de functioneringsgesprekken. De woordvoerder van het Deventer Ziekenhuis verwacht niet dat dit het geval zal zijn in zijn ziekenhuis. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.