Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Specialisten maken SEH efficiënter

MAARSSEN – De inzet van gespecialiseerde artsen op de afdeling Spoedeisende Hulp leidt tot een snellere behandeling, minder aanvragen voor aavullende diagnostiek en minder opnamen. Dit blijkt volgens Medisch Contact uit een SEH-bench­mark van Plexus Medical Group.
Specialisten maken SEH efficiënter

Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven presteerde in het onderzoek van Plexus Medical Group op verscheidene gebieden het best, schrijft Medisch Contact op haar website. Het ziekenhuis startte in 2000 als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland met een opleiding tot SEH-arts.

Meting op de werkvloer

De benchmark was primair gericht op doelmatigheid. Maar met de meting van de snelheid van behandeling en hoeveelheid diagnostiek, kwamen ook klantgerichtheid en medisch handelen aan de orde. In een meting op de werkvloer is gedurende vier weken onder meer behandeltijd, hoeveelheid en snelheid van het aanvragen van diagnostiek gemeten en is van patiënten de ontslagbestemming vastgelegd. (Medisch Contact)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.