Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Speculaties over de opvolger Hoogervorst

DEN HAAG De binnenlandse media startten deze week ‘het spel van de poppetjes’, met voorspellingen over kandidaatsbewindslieden in Balkenende-IV. Veel verslaggevers laten de naam René Smit vallen als nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Speculaties over de opvolger Hoogervorst

Het CDA krijgt acht ministers, de PvdA zes en de ChristenUnie twee. Michiel Kruijt van de Volkskrant schrijft in een artikel dat “Volksgezondheid vermoedelijk ten deel valt aan het CDA.” Kruijt noemt de oud-wethouder van Rotterdam René Smit als kanshebber voor de post, wellicht speelt hierin mee dat Smit ooit baas was van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Te vaak genoemd

Op de site van het NOS-journaal wordt wederom Smit genoemd als gedoodverfde minister van Volksgezondheid. Het betreffende artikel bevat echter ook de stelling: “Het is (als kandidaat red.) ook beter niet te vaak genoemd te worden. De kans is groot dat de verlangde baan dan aan je voorbij gaat.” Ook Jan Kooistra van Elsevier noemt Smit als potentiële minister van Volksgezondheid.

Andere kanshebbers

Kooistra noemt echter naast Smit nog andere gegadigden voor het ministerschap. Zo zouden Maria van der Hoeven en Camiel Eurlings, beiden CDA, ook kanshebbers zijn. Over wie de staatssecretaris gaat worden doen nog geen namen de ronde. (ZorgVisie – Wouter van de Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.