Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spider Award op HIMSS Amsterdam

Mark van Dorresteijn
De Spider Award zal dit jaar worden uitgereikt op de eerste Nederlandse HIMSS-conferentie. Dat zijn vakblad Zorgvisie ict, de initiatiefnemer van de prijs, en Convention Company, de organisator van de conferentie, overeengekomen.
Spider Award op HIMSS Amsterdam

De Spider Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de initiatiefnemers van het meest vernieuwende en doelmatige ict-project in de zorg. Vorig jaar is de prijs gewonnen door het expertsysteem EPIC Anesthesia van anesthesioloog Martijn Mertens van het Spaarne Ziekenhuis. Het jaar daarvoor ging de prijs naar Zorgportaal Rijnmond. ‘We kiezen voor uitreiking tijdens de HIMSS omdat we zien dat ict in de zorg steeds belangrijker wordt. De internationale dimensie zorgt voor extra inspiratie’, aldus hoofdredacteur Eric Bassant van Zorgvisie ict.

HIMSS Amsterdam

HIMSS Amsterdam vindt plaats op 31 oktober en 1 november 2013 in het Okura Hotel in Amsterdam. De Amerikaanse HIMSS-organisatie ziet mogelijkheden om Nederland te gebruiken als springplank voor leveranciers. Op de conferentie zal een groot aantal buitenlandse sprekers verslag doen van de jongste ontwikkelingen op het gebied van IT en e-health. Zo zal McKesson zijn nieuwste product lanceren. ‘Topsprekers uit de VS en Europa komen naar Nederland. We moeten de dialoog opzoeken’, aldus directeur Steven Wickel van Convention Company. ‘HIMSS is een leer- en netwerkomgeving. Er is gekozen voor inhoudelijke discussies en presentaties van diverse cases. We zijn erg verguld met de Spider Award als onderdeel van het programma. De statuur van de prijs sluit mooi aan bij de HIMSS-filosofie.’

Spider Award

Doel van de Spider Award is om vernieuwende ict-projecten voor het voetlicht te brengen en het gebruik van ict in de zorg te stimuleren. Het is belangrijk dat het project overdraagbaar is en uitgerold kan worden op andere plaatsen in het land. Ook moet het project economisch levensvatbaar zijn. De verkiezing van de prijs vindt plaats in samenwerking met de OIZ, de vereniging van organisaties voor ict in de zorg.

Aanmelden Spider Award 2013

Vanaf vandaag kunt u aanmeldingen insturen via het aanmeldformulier (bijlage onderaan de pagina) of bekijk de aanmeldpagina voor meer informatie. Inzenden kan tot en met zondag 15 september 2013.

Aanmelden congres

Inschrijven voor het congres kan via: www.conventioncompany.org.

Dossier Spider Award

Bekijk het dossier Spider Award voor meer informatie over de prijs en een overzicht van eerdere winnaars.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.