Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spijkenisse zet hulpmiddelen op een veilingsite

Mark van Dorresteijn
De gemeenten Spijkenisse en Bernisse hebben een veiling opgezet voor leveranciers van hulpmiddelen. De gecontracteerde leverancier die de hoogste korting biedt, mag het hulpmiddel gaan leveren.
Spijkenisse zet hulpmiddelen op een veilingsite

Sinds 1 juni kunnen acht bedrijven hulpmiddelen leveren in Spijkenisse en Bernisse. Ze krijgen toegang tot een website waarop de gemeenten aanvragen voor hulpmiddelen zet, zoals scootmobielen, rolstoelen of toiletverhogers. Het bedrijf dat de meeste korting biedt op de afgesproken maximumhuurprijs krijgt de opdracht. “De acht bedrijven zijn geselecteerd op kwaliteit”, zegt woordvoerster Tineke Feitsema van Spijkenisse. “Mensen die hulpmiddelen ontvangen, kunnen hun oordeel geven over de kwaliteit en de service.”

Side-by-sidefiets en een rolstoel

Spijkenisse werkte voorheen met slechts één leverancier voor hulpmiddelen, Beenhakker Rotterdam. “De kwaliteit was prima, maar we hopen dat we door de concurrentie iets goedkoper kunnen werken”, zegt Feitsema. De eerste twee hulpmiddelen, een side-by-sidefiets en een rolstoel, zijn inmiddels al geveild. De gemeente verwacht dat dankzij de veiling ook meer hergebruik plaatsvindt, omdat leveranciers op tweedehands hulpmiddelen meer korting kunnen bieden. De gemeenten eisen wel dat hulpmiddelen nog minimaal vijf jaar meegaan.

Internetveiling

Spijkenisse en Bernisse hebben ervaring met de internetveiling: ze verdelen de vraag naar huishoudelijke hulp al jaren op deze manier. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

‘Veiling in thuiszorg is tussenmodel’

Klink verdedigt zorgveiling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.