Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Spoeddebat over vastgebonden gehandicapte

Mark van Dorresteijn
De Tweede Kamer houdt binnenkort een spoeddebat over een 18-jarige bewoner van 's Heeren Loo in Ermelo, een instelling voor verstandelijk gehandicapten. De PvdA wil het debat naar aanleiding van een uitzending van Uitgesproken. Wanneer het debat plaatsvindt, is nog niet bekend.
Spoeddebat over vastgebonden gehandicapte

Het tv-programma stelt dat de jongen, Brandon, al drie jaar niet meer in de buitenlucht is geweest en elke dag met een tuigje en een riem aan de muur wordt geketend. Zijn kamer zou veel weg hebben van een isoleercel.

Uitzonderlijk complexe problematiek

’s Heeren Loo liet in een verklaring weten dat Brandon “een uitzonderlijk complexe problematiek heeft, waarbij structureel vrijheidsbeperkende middelen en maatregelen worden toegepast”. Volgens de instelling is er geen alternatief. De Inspectie voor de Gezondheidszorg sluit zich daarbij aan. “De behandeling van een cliënt met zeer complexe en uitzonderlijke psychiatrische problematiek in de instelling voor verstandelijk gehandicapten ’s Heeren Loo in Ermelo vindt zorgvuldig en verantwoord plaats”, aldus de IGZ.

IGZ

De inspectie bracht dinsdag een bezoek aan de instelling. “De problematiek van deze cliënt is op dit moment dusdanig ernstig, dat deze, ondanks inspanningen van de instelling om de vrijheidsbeperkende maatregelen zo veel mogelijk terug te dringen, voor zijn eigen en andermans veiligheid permanent in zijn vrijheid is beperkt”, stelt zij vast. (ANP)

Bekijk:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. jammer dat er niet eerst naar de feiten wordt gekeken maar dat allerlei wel en niet deskundigen gelijk een mening hebben over deze situatie. vooral jammer dat allerlei ‘psychologen en politici gelijk een deskundig oordeel hebben ,erg onprofessioneel zou ik zeggen!! eerst de feiten en dan pas commentaar. en dat een moeder emotioneel er onder is is logisch, dat wil echter niet zeggen dat er altijd betere alternatieven te vinden zijn.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.