Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spreekuren seksuele gezondheid kunnen beter

De GGD’en voeren spreekuren seksuele gezondheid op een verantwoorde wijze uit maar kunnen ook nog verbeteringen aanbrengen. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Spreekuren seksuele gezondheid kunnen beter

De 28 GGD’en in Nederland verzorgen spreekuren seksuele gezondheid waar men zich gratis en anoniem kan laten testen op soa en hiv. Dat dit voorziet in een behoefte blijkt uit de aantallen bezoekers (105.000 in 2010). Deze dienst kan volgens de IGZ beter door de deskundigheid van de GGD’s beter te onderhouden en betere samenwerkingsafspraken te maken waardoor de toegankelijkheid van deze spreekuren wordt verbeterd.

Coördinatie

Het Regionaal Centrum Seksuele Gezondheid (RCSG) coördineert de uitvoering van de zorg in een regio. Geen enkel RCSG had samenwerkingsafspraken met de huisartsen. De inspectie vindt dat activiteiten van de huisarts en de GGD op het gebied van de seksuele gezondheid onvoldoende op elkaar zijn afgestemd en dat deze afstemming moet verbeteren.

Beoordeling

Al tijdens het onderzoek zijn de GGD’en gestart met verbeteringen. Na mei beoordeelt de inspectie de verbeteringen waar de GGD’en de inspectie over moeten informeren. De inspectie zal enkele instellingen bezoeken om vast te stellen of deze verbeteringen ook echt zijn ingevoerd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GGD: ‘Snijden in preventie kost miljoenen’

GGD Amsterdam wint Spider Award met project screening chlamydia

‘Online hulpverlening financieren zoals soa-poli’s’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.