Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

St. Antonius Achmea’s voorkeursziekenhuis voor borstkankerzorg

Het St. Antonius Ziekenhuis is door Achmea geselecteerd als ‘voorkeursziekenhuis’ als het gaat om borstkankerzorg. Dit betekent dat de komende drie jaar Achmea het St. Antonius actief zal aanbieden aan haar verzekerden als voorkeursziekenhuis voor borstkankerzorg en de verzekeraar het ziekenhuis geen beperking oplegt in het aantal borstkankerpatiënten dat het mag behandelen.
St. Antonius Achmea’s voorkeursziekenhuis voor borstkankerzorg
Foto: ANP Remko de Waal

Met de nieuwe manier van meerjarig contracteren wil Achmea een andere dynamiek realiseren die uitgaat van inkopen op kwaliteit en minder op prijs. Bovendien wil de verzekeraar het transparant maken van de kwaliteit stimuleren en verzekerden helpen bij het maken van een keuze voor een ziekenhuis.

Adema

Wout Adema, lid raad van bestuur van het Utrechtse St. Antonius: ‘Het is een beloning voor de energie die het ziekenhuis en onze artsen al jaren steken in de kwaliteit van onze borstkankerzorg. Het contract bemachtigen was niet gemakkelijk. Er ging een streng selectieproces aan vooraf. Alleen de ziekenhuizen met aantoonbaar de beste zorg zouden in aanmerking komen. Achmea heeft vervolgens op basis van kwaliteit, patiëntvriendelijkheid, service en uitkomsten van zorg een keuze gemaakt met voor ons dus deze positieve uitkomst.’

Borstkankercentrum

Jaarlijks ziet het St. Antonius Ziekenhuis meer dan 4.000 patiënten met (verdenking op) borstkanker en voert circa 400 borstkankeroperaties uit. Adema: ‘Daarmee is ons ziekenhuis veruit het grootste borstkankercentrum in de regio en 1 van de top-5 centra van Nederland.’

Afspraak

Patiënten kunnen bij het St. Antonius als enige in de regio iedere werkdag zonder afspraak direct terecht voor borstkankerdiagnostiek. De uitslag van een biopt is bovendien binnen vier uur beschikbaar, waardoor patiënten de uitslag nog dezelfde dag kunnen krijgen. Verder hanteert het ziekenhuis een behandelprotocol dat op meer dan 15 punten aanzienlijk scherper is dan de landelijke normen.

Drie centra

Hoewel veel ziekenhuizen directe borstreconstructies aanbieden, doet slechts een beperkt aantal ziekenhuizen, waaronder het St. Antonius, dit met lichaamseigen weefsel en de meest geavanceerde techniek. Het Antonius is een van de drie centra in Nederland dat dit in hoog volume doet. Deze techniek heeft minder complicaties en heroperaties dan met implantaten.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.