Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

St. Antonius benoemt drie nieuwe toezichthouders

Mark van Dorresteijn
Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein heeft Martika Jonk, Boele Staal en Hans Bartelds benoemd tot nieuwe leden van de raad van toezicht.
St. Antonius benoemt drie nieuwe toezichthouders

Martika Jonk is advocaat partner in de Corporate praktijk groep van het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann. Zij begeleidt binnenlandse en buitenlandse cliënten bij overnames, fusies, reorganisaties en adviseert over een breed scala aan vennootschapsrechtelijke en algemene ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Jonk was van 1992-1997 resident partner van het Berlijnse kantoor van CMS. Zij is tevens toegelaten als advocaat in Duitsland en is gespecialiseerd in Nederlands-Duitse grensoverschrijdende transacties. Daarnaast heeft zij als ’foreign legal consultant’ in Boston, VS gewerkt. Tot haar cliënten behoren bedrijven uit de ICT en de olie- en gasindustrie.

Boele Staal

Boele Staal is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en lid van de Eerste Kamer (tot juni 2011). Voorts is hij namens de werkgeversorganisatie VNO-NCW lid van de SER. Boele Staal is tevens lid van de raad van commissarissen van Twynstra Gudde en ONVZ Zorgverzekeraars. Staal was in het verleden Commissaris van de Koningin in Utrecht (1998-2007) en lid van de Eerste Kamer voor D66 (1991-1998).

Hans Bartelds

Hans Bartelds is momenteel gepensioneerd. Hans Bartelds is afkomstig uit de financiële wereld en heeft daar diverse topfuncties bekleed. Hij was tot 1 februari 2002 de voorzitter van de raad van bestuur van Fortis N.V./S.A. Verder bekleedt hij diverse nevenfuncties waaronder: toezichthouder Stichting Zorgspectrum, voorzitter van de raad van commissarissen Stichting Beheer Onroerend Goed Hospice Nieuwegein en lid van het bestuur van het VSB Vermogensfonds. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Mensen die niets van gezondheidszorg weten !!heel logisch . Wat zijn de criteria ,waarop deze mensen zijn getoetst ?? Waarop houden deze mensen toezicht ?? En Hoe ??En hoe vaak ?? Moeten er bananen rechtgepraat worden ?? Kan Cerfontaine er niet ook nog bij, of heeft deze nu genoeg aan de VVAA.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.