Staatssecretaris belooft persoonsgerichte aanpak bij verward gedrag

Staatssecretaris Blokhuis belooft actie in de zorg voor mensen met verward gedrag. Dat blijkt uit een recente brief aan de Tweede Kamer. In samenwerking met gemeenten zijn er concrete en meetbare afspraken gemaakt over hoe een persoonsgerichte aanpak gerealiseerd kan worden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Paul Blokhuis
In zijn brief aan de Tweede Kamer doet Blokhuis enkele toezeggingen m.b.t. de persoonsgerichte aanpak voor mensen met verward gedrag. Foto: Paul Tolenaar

Met een ‘persoonsgerichte aanpak’ wordt de ondersteuning en zorg aan mensen met verward gedrag bedoeld. De zorg komt integraal en op maat beschikbaar, uitgaande van de persoonlijke omstandigheden en behoefte. Er wordt rekening gehouden met alle levensgebieden, zoals wonen, inkomen, zorg en veiligheid.

‘Traumatiserend en stigmatiserend’

De organisatie van de zorg voor deze groep mensen is een thema dat al langere tijd speelt bij het ministerie van VWS. Zo zouden mensen met verward gedrag, tenzij sprake is van een (verdenking van een) strafbaar feit, bijvoorbeeld niet in een politievoertuig vervoerd moeten worden of in een politiecel moeten worden gezet. Dat

0
775

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.