Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staatssecretaris sluit zorgmakelaar Aquilae

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgmakelaar Aquilae uit Beverwijk wordt door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid gesloten.
Staatssecretaris sluit zorgmakelaar Aquilae

Dat gebeurde volgens een verklaring van haar departement woensdag op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Verstandelijke handicap

Cliënten van Aquilae liepen volgens de IGZ “een hoog tot zeer hoog risico” op het terrein van psychisch welbevinden, bewegingsvrijheid en kwaliteit van personeel. De staatssecretaris zag weinig perspectief voor verbetering. Aquilae helpt jonge mensen met een verstandelijke handicap en/of autisme. Zij moeten nu binnen 2 weken aan een andere instelling worden overgedragen. Het gaat in totaal om 33 mensen. Aquiliae ondersteunt ook oudere mensen met een beperking bij het aanvragen van een pbg. (anp)

Lees ook:

Marlies Velhuijzen van Zanten luistert naar cliënten

Veldhuijzen van Zanten vindt stopwatchzorg Osira niet verkeerd

Veldhuijzen bezint zich op bestrijden pgb-fraude

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.