Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start-up Bambi Medical haalt 4 miljoen op

Bert Bukman
De Nederlandse start-up Bambi Medical heeft 4 miljoen euro opgehaald bij private investeerders voor een ict-systeem voor premature baby's. Het bedrijf werkt nauw samen met het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.
Bambi Medical

Bambi Medical gaat het geld van de investeerders gebruiken voor verdere productontwikkeling. Ook wordt het aangewend voor klinische studies en het naar de markt brengen van de producten van het jonge bedrijf, dat is opgericht in 2016.

Het eerste product is een draadloos systeem voor het monitoren van vitale gegevens bij premature baby’s. De basis voor dit systeem is gelegd door neonatoloog Sidarto Bambang Oetomo bij de afdeling Industrial Design van de TU Eindhoven. Het systeem meet vitale gegevens, zoals ECG, temperatuur en ademhaling, van de premature baby. Dit gebeurt op een huidvriendelijker manier dan bij de nu gebruikte elektroden.

Vrij uniek

Bambi Medical beschouwt de financiering door private investeerders als ‘vrij uniek in het Nederlandse investeringslandschap’. Normaal worden dit soort investeringsrondes gefinancierd door durfkapitalisten of regionale ontwikkelmaatschappijen, aldus oprichter Bambang Oetomo. ‘Dit is meer in de lijn met hoe in Silicon Valley bedrijven worden gefinancierd. Het feit dat wij dit in Nederland hebben kunnen realiseren maakt ons zeer trots.’

Bambi Medical werkt nauw samen met het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven en zegt veel belangstelling te ondervinden van ziekenhuizen overal ter wereld. Meer dan twintig ziekenhuizen in Europa en Azië zouden een intentieverklaring hebben ondertekend. Hierin zeggen zij toe deel te willen nemen aan de klinische studies. Ook zouden zij het systeem van Bambi Medical willen aanschaffen wanneer het op de markt is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.