Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start pilots voor indicatiestelling door de huisarts

Staatssecretaris Bussemaker heeft de Tweede Kamer laten weten in een aantal gemeenten pilots op te gaan zetten waar indicatiestelling door de huisarts of praktijkverpleegkundige wordt uitgevoerd in plaats van door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Het CIZ moet de pilots gaan opzetten en begeleiden. De pilots zijn een initiatief van het CIZ om te onderzoeken hoe de administratieve last van de indicatiestelling omlaag kan. De staatssecretaris maakte dit bekend in een reactie op het rapport ‘Care voor de toekomst’ van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Best practices

Naar aanleiding van het NZa-rapport heeft Bussemaker ook besloten per 2009 een systeem van best practices in te voeren. Daarbij gaat het om het belonen van goede zorg. In dit verband moet de NZa instrumenten creëren waarmee eventuele extra middelen te verdelen zijn op basis van kwaliteit. Daarnaast moeten de best practices besparingen realiseren op basis van kostenefficiency. (VWS)

Lees ook:

CDA tegen experimentele indicatiestelling

Sluis indiceert zelf en voorkomt problemen bij thuiszorg

NZa: AWBZ kan naar zorgverzekeringswet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.