Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer aanmeldingen studie geneeskunde

Bert Bukman
Het aantal aanmeldingen voor de studie geneeskunde is fors gestegen. Voor het studiejaar 2018/2019 zijn 9174 aanmeldingen binnengekomen. Dat zijn er 770 meer dan een jaar geleden.
Studie geneeskunde
iStock

Omdat er net als vorig jaar maar 2785 plaatsen voor de studie geneeskunde beschikbaar zijn, neemt de druk toe. Dit meldt Medisch Contact op basis van cijfers van de VSNU, de belangenvereniging van de universiteiten.

Een woordvoerder van de VSNU laat weten dat het grote aantal aanmeldingen van dit jaar een indicatie is. Volgens haar zijn er nog mensen die zich na aanmelding bedenken en niet verder gaan met de selectieprocedure. Het aantal plaatsnummers dat elke geneeskundefaculteit half april heeft verstrekt aan de mensen die definitief meedingen naar de 2785 plaatsen, maakt de VSNU nog niet openbaar.

Grote kans in Rotterdam

Niettemin is de verwachting dat minder dan één op de drie aanmelders tot de studie geneeskunde kan worden toegelaten. De kans op een plek is relatief het grootst in Rotterdam (net als vorig jaar) en het kleinst in Maastricht. De top drie van populairste faculteiten bestaat net als de afgelopen twee jaren uit Utrecht, Groningen en Maastricht. Ten opzichte van vorig jaar hebben Maastricht en Groningen van plek gewisseld in de lijst, die dit jaar door Maastricht wordt aangevoerd. Vorig jaar was de VU het minst in trek, nu is dat Leiden.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.