Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Steinmetz De Compaan bespaart twee ton op huisvesting

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorginstelling Steinmetz De Compaan bespaart jaarlijks circa twee ton op huisvestingskosten door het aantal kantoorgebouwen terug te brengen en medewerkers flexibele werkplekken te geven.
Steinmetz De Compaan bespaart twee ton op huisvesting

Nu nog zijn de ondersteunende diensten van de fusieorganisatie – zorginstellingen De Singels, Paus Johannes XXIII en Steinmetz de Compaan zijn op 1 januari 2010 samengegaan – gevestigd in vijf kantoorgebouwen. Maar vanaf 1 november trekken de diensten in bij het kantoorgebouw van het UWV aan de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. In het nieuwe onderkomen is circa duizend vierkante meter minder kantoorruimte nodig vergeleken met de huidige situatie, wat aanzienlijk scheelt in de huurkosten. Doordat alle ondersteunende medewerkers centraal zijn gehuisvest zullen minder dienstreizen worden gemaakt en wordt bespaard op energie-, schoonmaak- en bewakingskosten.

Flexibele werkplekken

Verder wordt de verwachte besparing gerealiseerd door doelmatiger samen te werken en door de invoering van de principes van nieuw werken. Daarbij hebben medewerkers geen eigen werkplek. Bij Steinmetz De Compaan heeft iedere dienst of afdeling nog wel een eigen plek, maar zijn er minder werkplekken dan dat er werknemers zijn. Medewerkers kunnen wel uitwijken naar werkplekken op andere afdelingen als er bij de eigen afdeling geen plek is. Daarnaast promoot Steinmetz De Compaan voor bepaalde functies om meer vanuit huis te werken. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Genomineerde managers 2010 bekend

Wietse de Lege weg bij Steinmetz de Compaan

Zorgvisie Bouwcongres: financiering van vastgoed

Zorgorganisaties gaan steeds meer risico’s lopen bij de financiering van hun vastgoed. Maar het nieuwe kabinet gaat waarschijnlijk ook de deur openzetten voor private investeerders voor het realiseren en beheren van gebouwen. Op het Zorgvisie Bouwcongres: financiering van vastgoed op 15 februari gaan deskundigen in op kansen en risico’s. Met medewerking van onder meer Frits Verschoor (Parnassia Bavo Groep), Rob Dillman (Zaans medisch Centrum), Coresta Finance, Orange Cure, TNO Bouw en Plexus.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.