Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stella Salden nieuwe directeur KNOV

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De KNOV heeft een nieuwe directeur aangesteld. Zij begint op 1 maart aanstaande.
Salden.Stella.KNOV.jpg

Daarmee heeft de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen na een jaar weer een vaste directeur ingelijfd.

Gedwongen vertrek
In 2014 is de vorige directeur Jos Becker Hoff door het verenigingsbestuur uit zijn functie ontheven omdat hij niet meer bij de nieuwe koers zou passen.   

Netwerkorganisatie
De KNOV staat aan de vooravond van de omvorming van een centraal aangestuurde organisatie naar een netwerkorganisatie die verloskundigen beter ondersteunt op regionaal niveau en inspeelt op specifieke behoeften van de achterban. Het bestuur denkt hier met Salden de juiste persoon voor het hebben gevonden. Haar loopbaan is gevarieerd, zo was zij docent, trainer, adviseur, beleidsmedewerker, projectmanager, directeur, bestuurder en eigenaar binnen de non-profit en profit sector.

Salden
De nieuwe directeur van de KNOV heeft al meerdere directieposities bij branche- en belangenorganisaties bekleed, zoals de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers en de Unie KBO. Zij is dan ook ingevoerd in de wereld van verenigingsstructuren en de bijbehorende bestuurlijke en politieke processen. Haar specifieke aandacht voor het bij elkaar brengen van verschillende belangen sluit volgens de KNOV aan bij het doel om met alle beroepsgroepen in de geboortezorg te komen tot integrale zorg.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.